U cisterni kamiona u Futogu, u utorak oko podne, pronađena su četiri mlađa muškarca u teškom stanju, za koje se pretpostavlja da su migranti. Oni su otkriveni kada je vozač kamiona slovenačkih registarskih oznaka, dovezao vozilo na pranje. Prizor je bio jeziv, muškarci su ležali bez svesti i odatle su izvađeni uz pomoć vatrogasaca, a zatim su hitno prevezeni u Urgentni centar u Novom Sadu.

Kod njih su navodno pronađena i dokumenta, uglavnom avganistanska, a imali su i prtljag. Kamion je, kako saznajemo, do Futoga stigao sa Kosova i Metohije, gde je odvezao glukozu.

- Posle istovaranja šećera, vozač se uputio u centralnu Srbiju, a usput je napravio pauzu za odmor - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Veruje se da su njih četvorica, iskoristili taj trenutak i krišom ušli u praznu cisternu i tu se sakrili. Vozač kamiona nije primetio ništa.


PROČITAJTE JOŠ: Migranti pronađeni u muljačama za grožđe i ispod šasija

Kada je stigao u Futog, odvezao je kamion da se cisterna opere, a kada su otvorili poklopac, ugledali su četiri muškarca u besvesnom stanju.

Po rečima dr Ivane Ramović, portparola novosadske Službe hitne pomoći, policija im je javila da su u Futogu pronađene četiri muške osobe.

- Naše ekipe su pronašle četiri muške osobe starosti između 20 i 30 godina u teškom stanju - kazala je dr Ramović. - Jedan od njih je na licu mesta intubiran i svi su prevezeni na reanimaciju.


PROČITAJTE JOŠ: Migranti pronađeni u muljačama za grožđe i ispod šasija


TOPLOTNI UDAR

U Urgentnom centru nam je potvrđeno da su primljene četiri muške osobe sa znacima toplotnog udara i hipoksije.

- Svi pacijenti su životno ugroženi i nalaze se na Odeljenju intenzivne terapije Urgentnog centra - kaže Siniša Knežević, portparol KCV. - Lekari sprovode mere reanimacije i intenzivne nege i lečenja.