POŽAREVAC – Dejan Petrović (47) iz Požarevca osuđen je pravosnažno na deset meseci kućnog zatvora, zbog neovlašćenog nošenja i držanja vatrenog oružja i eksplozivnih naprava. Ova kazna izrečena mu je na osnovu sporazuma sa Višim javnim tužilaštvom, jer je prethodno priznao delo za koje se tereti.


Osumnjičeni je uhapšen u nedelju, 19. maja, jer je tog dana, u jutarnjim satima, pretio bombom prodavcu benzinske pumpe „Mol“ u Požarevcu. On je na pumpu stigao svojim autom, u alkoholisanom stanju, noseći u ruci bombu. Prodavcu je rekao da ga je ostavila devojka i zapretio da će sada da raznese i sebe i njega.

Iako preplašen zbog ovih pretnji, prodavac je uspeo da ga smiri, nakon čega se Petrović svojim autom odvezao sa pumpe. O ovom slučaju prodavac je odmah obavestio policiju, koja je ubrzo uhapsila osumnjičenog i odredila mu zadržavanje do 48 sati.


PROČITAJTE JOŠ: MISTERIJA TRAGEDIJE NA DORĆOLU: Odakle ručna bomba u stanu?


Prilikom saslušanja kod višeg javnog tužioca, on je priznao delo za koje se tereti i rekao da nije imao nameru da ikome naudi, a i da bomba nije bila u funkciji, jer je rastavljena. Pošto do sada nije osuđivan i pošto od bombe nije pretila realna opasnost, njemu je izrečena blaža kazna.