U NASTAVKU suđenja bivšem fudbaleru Zoranu Njegušu i još četvoro koji se terete za pranje para, u ponedeljak je u Specijalnom sudu saslušano troje svedoka - Dragica Janjić, Mijomir Gazdić i Dejan Ciga Knežević, ljudi koji su odranije poznavali neke iz petorke na optuženičkoj klupi i sarađivali s njima. Prema tvrdnjama tužilaštva, optuženi su na svoja imena prebacili imovinu pokojnog Vitomira Bajića, kako ona ne bi bila oduzeta, i na taj način su oprali pare i pokupovali nekretnine i lokale.

Gazdić je u svom svedočenju objasnio da ništa ne zna o bilo kakvim pozajmicama ili tome da li se i šta dešavalo između optuženih, pa i sada pokojnog Vitomira Bajića, koji je bio označen kao pripadnik grupe Darka Šarića. On je najviše govorio o firmi "Parket planet", koja je, prema tvrdnjama tužilaštva, bila Bajićeva. Gazdić se izjasnio vrlo detaljno o tome da je, svojevremeno, bio direktor jednog preduzeća, koje je zahvaljujući njegovom trudu i radu dobro radilo.


PROČITAJTE JOŠ: Zoran Njeguš: Ugovori dokaz porekla para

- Sa Bajićem sam se poznavao poslovno, a i viđali smo se od slave do slave - objasnio je svedok. - Upravo on mi je ponudio bolje uslove i preporučio me Nebojši Đokiću (jedan od optuženih), kod kojeg sam potom prešao da radim u firmi "Parket planet". Đokić, koji se izjašnjavao kao šef i vlasnik kompanije, bio je korektan. Tražio je ozbiljnost, odgovornost i kvalitet u poslu, jer je kako je govorio, uložio mnogo novca u firmu i naravno, očekivao je profit. Trudio sam se da što bolje poslujem, a moj zadatak kao direktora bio je da organizujem posao, proizvod, isporuku... Mada, iako sam bio direktor, Đokić mi nikada nije dozvolio uvid u finansijsko poslovanje, pa nisam znao ni koliko je porudžbina, isporuka, kolika ja zarada.

Zbog ovoga je, kako tvrdi Gazdić, posle nepunih godinu dana rada u Đokićevoj firmi "Parket planet" napustio firmu.

Dragica Janjić, koja je kao predstavnik svoje firme radila na kupovini stana za Bajićevu udovicu, rekla je da ne zna ništa o bilo kakvim novčanim pozajmicama između optuženih, niti za šta su i na koji način oni ulagali i trošili novac. Sličan iskaz dao je i Dejan Knežević, koji je priznao da se odranije poznaje sa Njegušem preko fudbala, kao i sa Bajićem.

Zoran Njeguš / Foto N. Skenderija

JEDNA NAGODBA

OSIM Zorana Njeguša, koji u potpunosti negira izvršenje dela, na optuženičkoj klupi su i Draginja Bajić, udovica Vitomira Bajića, Nebojša Đokić, vlasnik i direktor firme "Parket planet", kao i Rade Stakić, auto-prevoznik iz Užica. Na "listi" je bio i državljanin Republike Srpske Željko Papić iz Čajniča, ali je on sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice i osuđen je na godinu dana zatvora.