HAPŠENjE POLICIJSKIH SLUŽBENIKA: Prikrivali falsifikatora

NovostiOnline

16. 05. 2019. u 19:23

ХАПШЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА: Прикривали фалсификатора

Ilustracija / Foto N. Živanović

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su dva policijska službenika i još jednu osobu
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su dva policijska službenika i još jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da su omogućili puštanje u promet falsifikovanih novčanica i prikrivali dokaze o izvršenom krivičnom delu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je policijski službenik Policijske stanice UB R.P. (1987), dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje novca uhapšeni policijski službenik PS UB D.V. (1984) i osumnjičena V.M. (1968).

PROČITAJTE JOŠ - AKCIJA PROTIV KORUPCIJE: Uhapšeno devet policajaca

Sumnja se da je R.P., pošto je saznao da je počinjeno krivično delo falsifikovanje novca obavestio D.V. da postoji osnov sumnje da je on to delo počinio.

Postoje osnovi sumnje da je potom R.P, koji je, kao se sumnja bio svestan da je reč o krivično delu za koje se preuzima gonjenje po službenoj dužnosti, omogućio da u njegovo prisustvu V.M. falsifikovani novac da osumnjičenom D.V., kako bi na taj način prikrili dokaze o izvršenom krivičnom delu.

Osumnjičenim je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije