TEŽAK zločin dogodio se u noći između nedelje i ponedeljka u Ulici majora Gavrilovića u Paraćinu, a policija je odmah pronašla i privela četrdesetjednogodišnjeg Dobricu R., zbog sumnje da je nožem smrtno ranio komšiju Božidara S. (62). Nesrećni čovek je iskrvario i preminuo u bolnici, a, prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je imao psihičkih problema.

Ubistvo se dogodilo dva sata posle ponoći u takozvanoj staroj Štofarskoj koloniji, gde žive uglavnom nekadašnji radnici te fabrike i to u haustoru-prolazu, ispred ulaza broja 10. Kako "Novosti" saznaju od komšija, i ubijeni i osumnjičeni su kasnije došli da živi u toj zgradi, sa svojim porodicama. Za osumnjičenog Dobricu tvrde da je oduvek bio "problematičan", te da "niko nema nijedne lepe reči o njemu".Pročitajte još:KRVAVA NOĆ U KAFEU “MAGNETIK”: Izboden biznismen Goran Makragić; Četvorica uhapšenih zbog nasilja

- Uvek je pravio nekakave probleme susedima, bilo je i svađa. Znam sigurno da je imao psihijatrijsku dijagnozu, mada ne znam da li je redovno uzimao lekove. Stalno se sa svima raspravljao i svađao. Bavio se svim i svačim, pa je tako nekako sa porodicom preživljavao. Zbog bolesti nisam ni iznenađena ovim što kažu da je sada uradio - priča naša sagovornica koja živi u susednom ulazu.

Komšije govore da su te noći, kad je njihov komšija izboden, čuli nekakvu vrisku i galamu.

- Probudila me žestoka svađa i vriska, ali nisam obraćala pažnju, jer je u našem dvorištu i ispred to redovna pojava, događa se često - kaže naša sagovornica, koja je tek sutradan ujutru saznala da je Božidar ubijen, a drugi komšija uhapšen.

Na mestu zločina bili su vidljivi tragovi krvi

Za njih dvojicu kažu da su svojevremeno bili u dobrim odnosima, ali da su se kasnije povremeno raspravljali. Božidar se bavio sakupljanjem sekundarnih sirovina. Topio je ponekad bakar u dvorištu, čak i gume, zbog čega je bilo dima. Oko toga je sa komšijama bilo svađa, mada će tek istraga otkriti koji je pravi motiv ubistva.

Osumnjičeni za zločin i žrtva živeli su u različitim ulazima štofarske zgrade, žrtva u broju 10, a osumnjičeni u ulazu 12. Policija je iste noći na tavanu zgrade u kojoj je Dobrica R. živeo pronašla nož kojim je počinjen zločin. Uhapšenom Dobrici je određena mera zadržavanja do 48 sati. On će, uz krivičnu prijavu za ubistvo, biti priveden Višem tužilaštvu u Jagodini.


NIJE REKAO GDE JE ORUŽJE

OSUMNjIČENI se na saslušanju branio ćutanjem i nije hteo da kaže ni gde se nalazi oružje kojim je počinjen zločin, pa je policija pretresla celu zgradu i na kraju pronašla nož. Međutim, Dobrica R. nije pobegao sa lica mesta, a policija koja je odmah došla na poziv porodice žrtve, uhapsila ga je ispred njegovog stana, u drugom ulazu iste zgrade.