Suđenje staklorescu za ubistvo: Sumnjala sam, ali ništa me nisu pitali

M. M. R.

08. 05. 2019. u 21:19

Суђење стаклоресцу за убиство: Сумњала сам, али ништа ме нису питали

Žrtva Nikola Ostojić (levo) sa optuženim Filipom Gavranovićem

Na suđenju Filipu Gavranoviću, za ubistvo Nikole Ostojića u Beogradu, svedočila bivša žena optuženog: Bio je crven u licu, obliven znojem i otečenih zglobova. Sama sam ga prijavila policiji - rekla je Ivana Savović

PITALA sam ga: "Filipe, imaš li bilo kakve veze s Nikolinim nestankom, mnogo si mi sumnjiv". Rekao mi je: "Ti si bolesna, ti si psihopata. Ja ne bih psa zgazio na ulici. Nikola je moj najbolji drug". Hodali smo po Starčevu i tražili ga. Znala sam da je uzalud... Ne mogu da opišem taj osećaj.

Ovo je u sredu pred Višim sudom u Beogradu ispričala Ivana Savović na suđenju staklorescu Filipu Gavranoviću za ubistvo Nikole Ostojića, vlasnika pekare u Resavskoj ulici. Devojka koja je pomogla u rasvetljavanju zločina za koji se tereti njen bivši suprug, opisala je u sredu detaljno kako je prva uočila Filipovo sumnjivo ponašanje.


PROČITAJTE JOŠ: SLUČAJ UBISTVA PEVAČICE: Optužnica poslata Marjanoviću i braniocima na odgovor

Tog petka 3. novembra 2017. kada se ubistvo i dogodilo, Gavranović i Ivana su se našli sa njenim prijateljem kako bi mu vratili izvesni dug, a onda su otišli kući. Filip je kod "Beograđanke" pokupio Ivanu, koju je zaprepastilo to što je bio crven u licu, obliven znojem i otečenih zglobova prstiju.

U subotu ujutru Filip joj javlja da je Nikola nestao.

SEDEO ILI LEŽAO VEŠTAK sa Instituta za sudsku medicinu Zoran Mihailović rekao je da je smrt, čiji je uzrok iskrvarenje, nastupila brzo nakon povreda. On je objasnio da je oštećeni Ostojić, visok 216 cm, bio u sedećem ili ležećem položaju u odnosu na okrivljenog koji je visok 206 cm. Veštaci nisu mogli da utvrde u kom trenutku je izgubio svest, što se izvesno dogodilo pre smrti koja je nastupila nakon 26 udaraca u glavu.

- Njegova žena Vera je rekla da nema ni kese sa dinarima iz kuće. Meni stvari počinju da budu čudne, ali ne govorim naglas šta mi sve prolazi kroz glavu. Rane, novac, povraćanje... Pitam se da li je Filip nešto uradio - rekla je Savovićeva.

Dok su se pripremali da sa Nikolinom porodicom idu u Starčevo, jer je navodno tamo poslednji put uočen signal Ostojićevog mobilnog telefona, pridružili su im se i inspektori.

- Želela sam samo da mu oni vide ruke - svedočila je.

Ubrzo su otišli da kupe baterijske lampe.

- U jednom trenutku Filip uzima "koka-kolu" i čokoladu, da ih, kako je rekao, damo Nikoli ako ga nađemo, a on bude u lošem stanju - prisetila se Savovićeva.

U nedelju ujutru zahtevala je od Filipa da je odvede u radnju i pokaže staklo na koje se, kako je tvrdio, isekao.

- Drhtale su mu ruke. Ušla sam, a desno je bila navučena zavesa, koju sam potom razgrnula. Tamo je bio haos, gomila lajsni. On me je ondad povukao za ramena. Ličio je na zver - opisala je ulazak u radnju, u kojoj je u tom trenutku bilo sakriveno telo ubijenog.

U toku dana svi su otišli, kako je rekla, u policiju u "29. novembar".

- Iako sam se nekako nametala, niko me ništa nije pitao, a onda su nam rekli da se sklonimo mi koji nismo potrebni. Otišla sam kod mame i tate i njima sam onda sve rekla. Pitala sam se šta ako Nikoli treba pomoć... Potom sam otišla opet u policiju i sve im ispričala - završila je Savovićeva.


PROČITAJTE JOŠ: ZASPAO ZA VOLANOM: Miki Đuričić imao saobraćajnu nezgodu, prevezen na VMA!


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)