NEPRAVOSNAŽNOM presudom, trojica maloletnika iz Zaječara, koji sada imaju 17, 16 i 15 godina, osuđeni su na pojačan nadzor organa starateljstva, odnosno Centra za socijalni rad u Zaječaru, jer su devojčice od 13 i 15 godina primorali na seksualne odnose. Oni su im, prema navodima optužnice, pretili da će njihove golišave fotografije objaviti na društvenim mrežama.

Ova tri dečaka, koji su uhapšeni decembra prošle godine, priznali su delo, ali, kako su se izrazili, "sve je bilo na dobrovoljnoj bazi i na obostrano uživanje".

- Nije bilo nikave ucene - kazao je jedan od maloletnika. - Sve što se dešavalo bilo je potpuno dobrovoljno. Uostalom, što vi dižete frku oko toga. Uopšte nam nije jasno. Pa, za naše godine je to potpuno prirodna stvar.

Podsetimo, maloletnik, koji je u trenutku izvršenja dela imao 16 godina, koji je bio organizator, ubedio je devojčice da mu pošalju svoje golišave fotografije. One su to i učinile, posle čega je počeo da im preti da će njihove fotografije objaviti na svim društvenim mrežama ukoliko ne pristanu na odnos sa njim.

Devojčica stara 13 godina je, u strahu, pristala i imala seksualni odnos sa najstarijim dečakom. Njena dve godine starija drugarica je sa maloletnikom od 16 godina, u zamenu za to da on ne objavi fotografije, imala oralni seks. Nakon toga, "organizator" je u priču uveo i svoja dva rođaka, tada četrnaestogodišnjaka i petnaestogodišnjaka, posle čega je devojčica od 15 godina imala oralni seks i sa njima.


OTAC OTKRIO PORUKE

SLUČAJ se razotkrio kada je otac jedne maloletnice uzeo mobilni telefon svoje ćerke i u njemu pronašao preteće poruke. On je odmah otišao u policiju, koja je brzo reagovala i privela trojicu dečaka. Dečaci su osuđeni kao maloletnici, a da su bili punoletni mogli su da dobiju i do 12 godina robije.