TUŽILAŠTVO: Sekulović zaslužuje najstrožu kaznu

M. M. R.

sreda, 24. 04. 2019. u 10:48

ТУЖИЛАШТВО: Секуловић заслужује најстрожу казну

Sekuloviću se sudilo za zločin koji se dogodio u firmi "S kompani" /

Završne reči na suđenju Branku Sekuloviću za trostruko ubistvo na vidikovcu 2007. godine. Više tužilaštvo: Sud ne treba da prihvati njegovu novu odbranu i teoriju o Crnogorcu

IMAM moralnu obavezu da ukažem da je tog 27. septembra 2007. godine Darko Živković, otac troje dece, imao samo 32 godine. Iva, Vuk i Vanja su tog dana ostali siročići, a za to je odgovoran ovde prisutan Branko Sekulović. Vladan Samardžić nije stigao da se oženi i zasnuje porodicu. Na njegov grob odlazi samo majka. Dušan Pejović je imao svega 24 godine, a jedina greška mu je bila što se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ni jedan jedini dan ispod kazne od 40 godine ne odgovara stepenu zločina koji je učinjen.

Ovim rečima juče se obratila veću beogradskog Višeg suda advokatica Maja Atanasković, koja zastupa oštećene u slučaju protiv Branka Sekulovića za trostruko ubistvo na Vidikovcu 2007. godine. Glavni pretres je konačno okončan iznošenjem završnih reči, a izricanje presude je zakazano za 7. maj. Više tužilaštvo je tražilo najstrožu kaznu za Sekulovića, koji je bio u bekstvu do 2016. godine.


PROČITAJTE JOŠ:
POČELI ŠTRAJKU GLAĐU: Sud u Prišitini ponovo produžio pritvor dvojici Srba

- Okrivljeni je na početku negirao delo, pa je čak naveo i da nije znao da je izvršeno. Tek kasnije označava kao izvršioca N. N. lice, izvesnog Crnogorca. Sud ne treba da prihvati ovakvu odbranu, koja je u suprotnosti sa njegovom odbranom iz istrage - rekla je zamenica tužioca.

Advokat Ivan Čvrkić, koji zastupa porodicu Pejović, rekao je da je reč o planiranoj akciji i da zločin nije bio situacionog karaktera.

- Imaginarni Crnogorac je samo fikcija u pokušaju izbegavanja krivice - kazao je Čvrkić, dodajući da to što je neko davao novac pod zelenašku kamatu ne daje pravo nekom da te ljude strelja.

Supruga ubijenog Živkovića zatražila je najstrožu kaznu za okrivljenog, uz reči da zna da je on to učinio. Majka Dušana Pejovića, koji sa Sekulovićem nije bio ni u kakvom poslovnom odnosu, rekla je da nikakva presuda neće vratiti ni Dušana, ni Vladu, ni Darka.

- Ali razmislite, pa donesite najstrožu kaznu da se ovo ne desi više nikome - kroz suze je rekla Jasmina Pejović.

Vladanova majka Sloboda Samardžić zamolila je sud da radi svoj posao kako treba, jer "se zna kako je ovaj slučaj išao od početka". Branilac Sekulovića Slobodan Ružić istakao je da nije dokazano da je on izvršio delo.

- Osim datuma, mesta ubistva, oružja i povreda koje su nanete oštećenima, sve ostalo je sporno. Optuženi je označio lice koje je sve ovo izvršilo. Jedini materijalni dokaz je trag 14, papilarne linije sa donje strane stola. Kakvu težinu ima to što je ostavio trag u kancelariji u kojoj je boravio svakog dana, satima? On nosi teret zločina koji nije učinio, strahujući sve vreme za život svoje četvoro dece - rekao je Ružić.


PROČITAJTE JOŠ:
NEVERICA U SOMBORU: Evo šta je prethodilo porodičnoj tragediji Branka i Desimirke Vujčić

"VOLEO BIH DA SAM JA UBIJEN"

BRANKO Sekulović, koji se tereti da je usmrtio trojicu mladića u kancelariji svoje firme "S kompani", rekao je juče da mu je žao ubijenih:

- Saosećam se s njihovim porodicama. Mnogo puta sam razmišljao da li sam mogao nešto da učinim i sprečim da do toga dođe. Voleo bih da sam ja ubijen umesto njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ivan

24.04.2019. 18:24

Znaci,legalno je da u Srbiji dajes pare pod zelenasku kamatu i izivljavas se nad onim ko je pare pozajmio,kako rece ova advokatica.Kokiko ja razumem,sud nista nije dokazao.Zena ubijenog zna da je osumnjiceni to uradio,ali dokaza nema.Kakva farsa.