SLUŽBENICA Višeg suda u Nišu Gordana R. (61), koja je uhapšena zbog sumnje da je pre deset godina protivzakonito prisvojila 30.000 evra, koje je Zoran Đ., osuđenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, položio kao jemstvo, branila se ćutanjem. Nameće se i sumnja da novac koji je uzela iz sudske kase nije jedina svota kojom se "poslužila", pa finansijski stručnjaci kontrolišu njen višegodišnji rad. U međuvremenu, određen joj je pritvor do 30 dana.

Prevara je otkrivena kada je robijaš zatražio da mu se vrati novac koji je bio garancija da neće pobeći dok se ne okonča sudski postupak. Gordana je to i učinila, ali parama iz drugog predmeta. Da sve bude još neverovatnije, Zoran je svoje jemstvo tražio planirajući bekstvo, jer se nakon dozvoljenog odsustva nije vratio iza rešetaka. Za njim je raspisana poternica.

PROČITAJTE JOŠ - SLUŽBENICA SUDA PRONEVERILA NOVAC: Bekstvo robijaša razotkrilo krađu 30.000 evra


Zoran je uhapšen pre 11 godina u jednom niškom restoranu zbog pokušaja ubistva Luke T., kome je pucao u vrat nanevši mu teške telesne povrede opasne po život. Nakon petomesečnog bekstva on je uhapšen, a u pritvoru je bio od 16. oktobra 2008. do 22. jula 2009. godine kada mu je vlasnik restorana platio jemstvo od 30.000 evra kako bi bio pušten.

Suđenje je okončano 10. oktobra 2017. kada je Zoran pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva. Na izdržavanje kazne javio se početkom ove godine.