DVA dečaka povređena su u petak oko 13 sati u Sremskim Karlovcima, u naselju Doka u produžetku Balkanske ulice, kada ih je tokom igre napao rotvajler.

Šesnaestogodišnjak, kako je "Novostima" potvrđeno u Dečjoj bolnici, zadobio je ujedne rane na nozi i lakšu povredu stomaka. Njegove ozlede su u bolnici sanirane te će biti pušten na kućno lečenje. Trinaestogodišnjak, ima "samo" ogrebotine.

Psa su, kako su "Novostima" ispričali meštani, sa sobom doveli povređeni dečaci, da bi se igrali na ulazu u mesno katoličko groblje, gde se obično okupljaju mnoga deca iz tog kraja.

- Čula sam vrisku i zapomaganje dečaka, koji je vikao "pomozite mi, upomoć..." - kaže za "Novosti" Karlovčanka E. S., koja je sa svoje dvoje male dece bila u kući tik uz grobljansku kapiju, gde se desio taj nemili događaj.PROČITAJTE JOŠ - Čopor pasa izujedao niškog maratonca

Vidno uzbuđena, priseća se da je, dok su dečaci krenuli u beg, uspela da otvori prvo dvorišnu kapiju, a potom kućna vrata i nekako ih "ubaci" u kuću, gde su bili i njenih dvoje male dece.

- Pas je pojurio za nama. Navalio na vrata, grebao po njima, režao i lajao. Mislili smo da će provaliti unutra. To sve kao da je trajalo čitavu večnost, a onda su stigli policajci i Hitna pomoć.

Policija i ekipa Hitne pomoći ubrzo su stigli na poprište. Lekari iz Hitne, međutim, nisu smeli da uđu u kuću u kojoj su ih čekala povređena deca, jer je pas bio u dvorištu. Mučnu situaciju prekinula je policajka koja je uspela da uđe kroz prozor kuće u sobu u kojoj su deca pobegla i povređenom dečaku ukazala prvu pomoć. Ekipa Hitne pomoći ušla je u kuću tek posle sat vremena od incidenta i tek tada su izveli dečake.

Ekipa "Zoohigijene" iz Novog Sada uhvatila je psa i odvezla ga.


TRAŽI SE VLASNIK

TEK treba da se utvrdi da li rotvajler ima vlasnika ili je reč o napuštenom psu. Ukoliko se pronađe njegov vlasnik, protiv njega će biti podneta prijava zbg izazivanje opšte opasnosti.