SLUŽBENICA Višeg suda u Nišu Gordana R. (61) uhapšena je zbog sumnje da je pre deset godina protivzakonito prisvojila 30.000 evra, koje je Zoran Đ. osuđenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu položio kao jemstvo da neće pobeći. Prevara je otkrivena kada je robijaš zatražio da mu se vrati novac, što je Gordana i učinila, ali parama iz drugog predmeta. Da sve bude još neverovatnije, Zoran je svoje jemstvo tražio planirajući bekstvo, jer se nakon dozvoljenog odsustva nije vratio iza rešetaka. Za njim je raspisana poternica. Pročitajte još: KORUPCIJA U PRIJEPOLjU: Bivšem direktoru Elektrodistribucije produžen pritvor

Kako "Novosti" saznaju, Zoran Đ. koji je kaznu služio u otvorenom delu zatvora, novac je deponovao pre deset godina. Zasad nije poznato da li je robijaš pare zatražio natrag lično, ili je to uradio jedan niški preduzetnik koji je jemstvo i položio na njegovo ime 2009. Ipak, iz policije je potvrđeno da je novac predat nazad u istom iznosu, ali da on potiče iz potpuno drugog predmeta.

- Kako se sumnja, Gordana R. je u periodu od sredine jula 2009. do sredine aprila 2019. godine, prisvojila novac koji joj je poveren u službi na ime položenog jemstva. Ona se sumnjiči da je zatim 16. aprila, po donošenju Rešenja o ukidanju jemstva Višeg suda u Nišu, osobi koja je položila jemstvo predala novac u istom iznosu, a koji potiče iz drugog predmeta - kažu u MUP.Pročitajte još:UHAPŠENA SLUŽBENICA PIO FONDA: Čak 13 godina krala penzije preminulih?

Kako saznajemo, ona je sve vreme pokušavala da u knjigovodstvenoj dokumentaciji prikrije da je uopšte primila 30.000 evra. Službenica Višeg suda pred penzijom, u sredu je uhapšena zbog sumnje da je učinila krivično delo na taj način što je prisvojila novac koji joj je bio poveren na radu.

Viši sud u Nišu

Uzimajući novac iz potpuno drugog predmeta izmirene su obaveze prema Zoranu Đ., ali je ubrzo utvrđeno da nedostaje velika količina novca. Tako je sumnja pala na službenicu koja je, kako se priča, poslednjih godina živela "na visokoj nozi".


PRITVOR DO 30 DANA

VIŠI sud u Nišu je uhapšenoj službenici odredio pritvor do 30 dana. Razlog je postojanje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla da utiče na svedoke, kao i što je za navedeno delo koje se tereti - pronevera, propisana kazna zatvora preko 10 godina. Takođe, kako je objašnjeno sam intenzitet društvene opasnosti označenog krivičnog dela dovodi do uznemirenja javnosti.