NE sećam se da sam udarao i ubio majku. Poslednje čega se sećam od tog dana je da sam bio sa devojkom. Od sledećeg trenutka imam prekid svesti, totalno zamračenje.

PROČITAJTE JOŠ - ZLOČIN U BEOGRADSKOM NASELjU KALUĐERICA Ašovom ubio majku, tragediji je prethodila svađa (FOTO)

Ovo je u utorak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavio Miljan Z. (31), koji je u proteklu nedelju, kako se sumnjiči, sa više udaraca ašovom po glavi usmrtio majku Bosanku Z. (58) u beogradskom naselju Kaluđerica. Šta je prethodilo krvavoj tragediji u Ulici Stevana Sinđelića, gde je ova porodica živela kao podstanari, samo se nagađa. Zločin se dogodio dok Miljanov otac, a Bosankin suprug Kosta, nije bio kod kuće.

PROČITAJTE JOŠ - ZLOČIN NA VIDIKOVCU: Nožem rasporio majku od stomaka do vrata, osuđen na 13 godina zatvora

- Sedeo sam u kući i ručao kada sam začuo jauke i dozivanje u pomoć - ispričao je prvi komšija ove porodice. - Ćerka je izašla napolje i čula komšiju Kostu kako viče: "Zovite brzo Hitnu i policiju!" Ona je odmah okrenula 192. Tek kasnije smo saznali šta se dogodilo.

NIKO NE ZNA ZA SUKOBE OVA porodica se u Kaluđericu doselila iz Sombora pre nekoliko godina. Da postoje sukobi unutar porodice niko nije znao niti je prijavljivano porodično nasilje. Miljan Z. je, navodno, bio osuđivan pre nekoliko godina zbog učestvovanja u tuči sa smrtnim ishodom.

Kako saznajemo, kada se Kosta Z. vratio kući, čim je kročio u dvorište, zatekao ga je jeziv prizor. Supruga je ležala u lokvi krvi, a pored nje je stajao njihov sin, koji je ćutao i zurio u jednu tačku. On nije pokušao da beži i mirno je sačekao dolazak policijske patrole koja ga je odmah uhapsila.

Pored, nasmrt pretučene Bosanke Z., inspektori su pronašli i ašov sa tragovima zločina. On je odnet na veštačenje. Neki od komšija su ispričali da su, pre Kostinog poziva za pomoć, čuli galamu koja je dolazila iz njihovog dvorišta. Navodno, majka i sin su se žestoko svađali, a onda je sve utihnulo.

U policiji je Miljan Z. bio u šoku, i, prema nezvaničnim saznanjima, nije bio u stanju da iznese odbranu. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a po isteku, sa krivičnom prijavom za teško ubistvo, priveden je u Više javno tužilaštvo. Posle ispitivanja, nadležni tužilac je naložio da se obave psihijatrijska i druga veštačenja Miljana Z. Pored toga, u nastavku istrage za brutalno ubistvo, biće ispitan njegov otac, ali i najbliže komšije. Među svedocima će se naći i devojka sa kojom je Miljan, prema sopstvenim tvrdnjama, bio pre stravičnog zločina.