JOŠ se ne zna šta je uzrok požara u kome je gotovo do temelja izgorela zgrada direkcije smederevskog Poljoprivrednog kombinata "Godomin" u stečaju. Sumnje da je požar podmetnut, konačno će potvrditi ili demantovati novi izveštaj Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP.

Prvi uviđaj nakon požara, u kome je prošle srede nestala napuštena zgrada kombinata "Godomin", obavili su pripadnici Područne uprave policije. Ovaj uviđaj, međutim, nije dao nesumnjive rezultate. Kako nezvanično saznajemo, ima indicija da do požara nije došlo nepažnjom, već da je - podmetnut.


PROČITAJTE JOŠ:
Od "Godomina" ostali samo zidovi (FOTO+VIDEO)

Vatrogasno-spasilačka ekipa je tog dana najpre gasila požar koji je zahvatio rastinje u neposrednoj blizini "Godominove" zgrade, kada su primetili da gori i objekat. Novi uviđaj obavile su stručne ekipe NKTC. Kako su nas obavestili u Policijskoj upravi, izvešetaj NKTC o uzrocima paljevine još nije stigao u policiju.

Podsetimo, zgrada "Godomina", napuštena pre 14 godina, izgorela je u sredu, za manje od sat vremena. Ovaj objekat, inače, ponuđen je na prodaju 2014. godine. Procenjena vrednost bila je 62 miliona dinara, ali kupca nije bilo.