POŽAREVAC – Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv T.L. (51) iz Požarevca, zbog sumnje da je 24. januara ove godine ubio sugrađanina Živoslava Živojinovića (60). Ovaj zločin dogodio se u večernjim satima, u jednom od napuštenih objekata nekadašnje ciglane „Igma“ u Ulici Bože Dimitrijevića, u kojoj je pokojnik stanovao.


- Optuženi je ušao u navedeni objekat i metalnom šipkom, koju je prethodno poneo sa sobom, pokojnog Živojinovića tukao po glavi. Tom prilikom mu je naneo povrede u vidu razorenja moždanih struktura velikog mozga, koje su uzrokovale njegovu smrt – navedeno je u optužnici Višeg javnog tužilaštva.

Prema pričama komšija, pokojni Živoslav bio je penzioner i živeo je sam, u napuštenim barakama u blizini dimnjaka stare ciglane. Ruinirane barake ne vide se sa glavnog puta, Ulice Bože Dimitrijevića, jer su zabačene i nalaze se iza gustog šipražja, iza veće, napuštene kuće. Neposredno nakon ubistva, ispred barake u kojoj je Živoslav boravio, videli su se krvavi tragovi u snegu, a kod samog ulaza u sobu nalazila se velika lokva krvi.


PROČITAJTE JOŠ: RASVETLjENO UBISTVO NA PERIFERIJI POŽAREVCA: Nasmrt ga pretukao šipkom? (FOTO)


Osumnjičeni N.L. uhapšen je sa krvavim rukama, na koje su mu ubrzo stavljene lisice, iako je sve vreme negirao da je izvršio zločin. Za krivično delo za koje se tereti, zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.


Krv kod ulaznih vrata,foto D.Novković

foto D.Novković

Soba ubijenog foto D.Novković