Mala Jana traži ubicu mame Jelene

E. H.

ponedeljak, 08. 04. 2019. u 08:02

Мала Јана тражи убицу маме Јелене

Jelena i Jana Marjanović

Danas izjašnjavanje advokata ćerke ubijene pevačice u beogradskom naselju Borča. Priključuje se krivičnom gonjenju oca? Moguća optužnica po kojoj Zoran pomagač

PRAVNI zastupnik Jane Marjanović (8) biće danas, po prvi put, ispitan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Ova beogradska advokatica, koja zastupa devojčicu po službenoj dužnosti, kako "Novosti" saznaju, treba da se izjasni da li se dete pridružuje krivičnom gonjenju okrivljenog ili više njih za ubistvo svoje majke Jelene Marjanović.

Ovu advokaticu je maloletnoj Jani dodelilo Više tužilaštvo, koje vodi postupak protiv njenog oca Zorana Marjanovića, sumnjičeći ga da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu. U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i devojčica, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Zoran Marjanović je pre nekoliko dana povratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle pronalaženja brutalno ubijene pevačice u kanalu u ovom naselju nadomak Beograda i nakon što je protiv njega podneta krivična prijava za monstruozno ubistvo. Privremeni staratelj maloj Jani prvo je bio Centar za socijalni rad, a onda je to pravo i dužnost preuzeo njen rođeni stric Miloš.

- Još nije doneta odluka da li će mala Jana ponovo biti saslušana - navodi naš izvor iz Višeg tužilaštva. - Za početak, dodeljen joj je pravni zastupnik po službenoj dužnosti. Jedan od zahteva Apelacionog suda, koji je vratio po drugi put optužnicu, bio je da se dete ispita u prisustvu svog punomoćnika. Kada je prvi put davala izjavu, nije ga imala. Sada joj ga je tužilaštvo dodelilo, i to iz redova advokata.

PROČITAJTE I:SASLUŠANA ĆERKA PEVAČICE: Jana brani Zorana

Više nego interesantno moglo bi da bude današnje izjašnjavanje advokata male Jane.

- Ukoliko se priključi krivičnom gonjenju, to bi teoretski moglo da znači i da se priključila gonjenju oca Zorana, koji je, zasada, jedini okrivljeni za ubistvo - pojašnjava naš sagovornik. - Ona mu je, međutim, kada je ispitana u tužilaštvu, dala neoborivi alibi. Ispričala je da se nije odvajao od nje tog tragičnog popodneva i da su zajedno tražili mamu. To znači da Zoran nije mogao da počini zločin.

Jelenin suprug Zoran

Sve ono što je zatražio Apelacioni sud da se izvede kao dokazna radnja, vraćajući po drugi put optužnicu na doradu, Više javno tužilaštvo je odradilo, osim tog novog ispitivanja devojčice.

- I svi novi dokazi idu u prilog Zoranovoj odbrani - navodi naš izvor. - U rani na njegovoj ruci nema Jeleninog DNK, ne može da se utvrdi starost mrlja krvi na zadnjem sedištu "mercedesa" koji je vozila pevačica, čak ni prostorno-vremensko veštačenje nije precizno i ne daje odgovor na pitanje da li je Zoran namereno ugasio telefon ili ne.

U ovom trenutku Tužilaštvo ima tri mogućnosti. Prvo, da po treći put podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića, rizikujući da ponovo bude odbačena, a drugo - da odustane od njegovog gonjenja. Treća mogućnost, koja je možda i najizvesnija, jeste da Zoran Marjanović bude optužen za saizvršilaštvo, a kao direktni izvršilac N. N.

Javnost će u narednih mesec dana dobiti odgovor, kada Više javno tužilaštvo u Beogradu obelodani svoju odluku.

Jelena Marjanović poslednji put viđena 2. aprila 2016. neposredno uz nasip u Borči / N.Fifić


HRONOLOGIJA ZLOČINA

NESTANAK Jelene Marjanović prijavljen je kasno uveče 2. aprila 2016. Njeno telo pronađeno je sutradan u kanalu, neposredno uz nasip u Borči. Istog dana policija je privela njenog supruga Zorana, koji je posle 48 sati pušten bez krivične prijave, jer nije bilo dokaza da je brutalno ubio suprugu.

On je ponovo uhapšen godinu i nešto kasnije, 15. septembra 2017. godine. Februara 2018. protiv njega je podignuta prva optužnica za teško ubistvo. Ona je ubrzo ukinuta, a juna iste godine usledila je druga. I ona je vraćena na doradu. Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je 12. jula 2018. godine pritvor Zoranu Marjanoviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Драган Р

08.04.2019. 10:05

Све ово нема везе ни са правом, ни са логиком и здравим разумом. Пошто тужилаштво пуне 3 године није нашло доказе да је супруг извршилац (убица) сада ће га прогласити саизвршиоцем (помагачем) НН лицу? Па тако могу послати у затвор сваког од нас. Довољно је да сте на било који начин били у вези са жртвом и да сте се у време злочина нашли у близини и одосте на робију. Прошле недеље смо имали нешто слично. Осуђени су организатори и саизвршиоци а нема ни налогодавца ни извршиоца убиства?