BEŽIVOTNA tela sina i majke, Miloša D. (43) i Dobrile D. (73), u poodmakloj fazi raspadanja, pronađena su danas u stanu u Ulici Vjekoslava Kovača 16 u beogradskom naselju Zvezdara. Prema jednoj, nepotvrđenoj verziji, istražni organi sumnjaju da je Miloš pre desetak dana hicima iz pištolja usmrtio nepokretnu majku Dobrilu, posle čega je, navodno presudio sebi. Prema drugoj, žena je preminula prirodnom smrću, a sin nije mogao da se izbori sa gubitkom majke, pa je izvršio samoubistvo u stanu.

Komšije ove porodice danas pre podne su prijavile da iz stana na sedmom spratu dopire nesnosan smrad. Kada su policija i vatrogasci razvalili vrata, dočekao ih je stravičan prizor. Tela majke i sina bila su bukvalno neprepoznatljiva.

KAKO su nam ispričali stanari ove zgrade u Ulici Vjekoslava Kovača, Dobrila i Miloš su ovde živeli celog života. Dobrila je bila sudija u penziji, dok je njen sin Miloš zarađivao radeći preko interneta, od kuće. Pre dvadesetak godina, ona je doživela tešku nesreću, polomila kuk i butnu kost, posle čega je ostala nepokretna.

- Strašno! Ne možemo da verujemo šta se dogodilo - govore komšije. - Oni se nisu ni s kim družili, ali nikada nisu pravili bilo kome probleme, niti smo čuli svađu iz njihovog stana. Miloš je ceo svoj život posvetio majci, brinuo se o njoj, lečio je, išao u nabavku. Koliko znam, nikada se nije ženio, niti je dovodio neku devojku kući. Uvek je bio lepo obučen, poželeo bi nam dobar dan kad se sretnemo na stepeništu ili u liftu. Niko ne zna šta se tačno dogodilo, pucanj nismo čuli, niti smo šta posumnjali dok nismo osetili smrad koji je dolazio iz njihovog stana.

MILOŠ je sa majkom godinama živeo sam u stanu, posle smrti oca, koji je nastradao dok je Miloš bio dečak. Komšije svedoče da je Miloš ceo svoj život sveo na negovanje nepokretne majke, i da je među njima postojala velika povezanost.

Policija odvozi tela / Foto V. Danilov


- Možda mučenik više nije mogao da podnese što nije imao nikakav život, pa je rešio da presudi i sebi i njoj. A opet, možda je reč o nekoj patološkoj vezi između majke i sina, ako je tačna verzija da se on ubio jer nije mogao da zamisli život bez majke Dobrile.

Zgrada u kojoj su živeli / Foto V. Danilov


UVIĐAJ TRAJAO SATIMA

POLICIJSKI uviđaj u ovom delu Zvezdare danas je trajao do kasnih poslepodnevnih časova. Navodno, tela u stanju raspadanja otežavala su posao inspektorima, jer se u prvi mah nije moglo reći da li je zaista reč o ubistvu i samoubistvu. Tela su odnesena na obdukciju, posle čega će se znati detalji ove porodične tragedije.