BICIKLISTA Tibor N. (14), koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u utorak oko 20 sati, na putu Kikinda - Iđoš, još je u teškom stanju i nalazi se na Intenzivnoj nezi dečje hirurgije Dečje klinike u Novom Sadu. U udesu je nastradao njegov drug Marijan P. (14), dok je Tiborov stariji brat Kristijan N. (16) zadobio lakše ozlede.

- Dečak je nešto bolje, jer je počeo spontano da diše, pa više nije na respiratoru. Međutim, on je i dalje teškog opšteg stanja, jer ima ozbiljne povrede glave sa edemom mozga, kontuziju pluća i prelom butne kosti. Ono što ga sledeće očekuje jeste operacija butne kosti - saopštila je za "Novosti" dr Andrea Đuretić, portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Vozač automobila Dušan Š. (20) iz Iđoša, koji je te večeri "audijem A6" naleteo na dečake, zadržan je u policiji i, kako "Novosti" nezvanično saznaju, u petak će biti saslušan u Tužilaštvu. On se kobne večeri automobilom kretao u istom smeru kao i dečaci, iz pravca Iđoša ka Kikindi. Ispred njega je bio autobus, a kada ga je pretekao naleteo je na grupu od tri dečaka na dva neosvetljena bicikla. Na jednom su bili Marijan P. i Tibor N., a pored njih je drugi bicikl gurao Kristijan N. (16), jer mu je pukla guma.


Pročitajte još - Marijan nije disao a Tibor je plakao- Vozač automobila nije bio u alkoholisanom stanju. To je utvrđeno analizama, jer mu je dva puta vađena krv - potvrđeno je u Policijskoj upravi u Kikindi.

Kristijan sa ocem

Kako nezvanično saznajemo, vozač "audija" Dušan Š. nije prebrzo vozio, kretao se u granici dozvoljene brzine, a kada je video šta se dogodilo poneo se vrlo savesno, istrčao je iz auta da pomogne dečacima, što je potvrdio i Kristijan N.

Iako ima tek 20 godina, Dušan Š. nije neiskusan vozač, jer radi u firmi "Severtrans" iz Sente i prevozi radnike NIS-a. On je i sportista, igra fudbal u FK Sloboda iz Novih Kozaraca, gde za njega imaju samao pohvalne reči.

Dečak Marijan P. (14) biće sahranjen u petak na Mokrinskom groblju u Kikindi.

APEL POLICIJE

POLICIJSKA uprava u Kikindi putem medija apelovala je na vozače da, na deonicama koje nemaju uličnu rasvetu, budu dodatno oprezni i da uključe duga svetla:

- Brzinu treba prilagoditi takvim uslovima. Biciklisti koji se kreću kolovozom moraju da budu što jasnije vidljivi, da imaju prednja i zadnja svetla i "mačje oči". Neophodno je da nose svetlu odeću ili svetloodbojne prsluke. Biciklisti bi trebalo da što manje ometaju druge učesnike u saobraćaju.