Za pokušaj ubistva nevenčanog supruga sekirom 7 godina zatvora

LJ. P.

04. 04. 2019. u 06:13

U novosadskom sudu izrečena prvostepena presuda Lidiji Nedeljković (43). Pokazala da se kaje što je nasrnula sekirom na muža, pa dobila blagu kaznu

За покушај убиства невенчаног супруга секиром 7 година затвора

Na suđenju optužena tvrdila da nije imala nameru da ga ubije

LIDIJA Nedeljković (43) iz Novog Sada, u sredu je u novosadskom Višem sudu osuđena na sedam godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva, udarcem sekirom po glavi, nevenčanog partnera Dušana Dražića (52). Zločin se dogodio 12. aprila prošle godine u njegovoj kući u novosadskom naselju Adice.

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić je kazao da je tužilaštvo dokazalo da je okrivljena počinila delo koje joj se stavlja na teret, ali da joj je izrečena najblaža moguća kazna do zakonskog minimuma.

- Na suđenju je pokazala kajanje - kazao je sudija Mitrić. - Po mišljenju suda, bila je dovedena u afektivno stanje, a i sam oštećeni je rekao da ju je i on sam u jednom trenutku doveo u takvo stanje.


Nedeljkovićeva je optužena da je u kući u Jesenjinovoj ulici u Adicama, udarcem tupim delom sekire po glavi, pokušala da ubije Dražića, dok je spavao u krevetu. Na suđenju, ona je tvrdila da nije imala nameru da ga ubije i da su njih dvoje bili partneri.

Isticala je da je imala nameru da živi sa Dušanom, ali da ju je razljutilo kada je videla da je drugoj ženi poslao poruku preko mobilnog telefona.

- Dušana sam volela, ulagala sam u tu kuću u Novom Sadu, i ono što se dogodilo, učinila sam u afektu - tvrdila je Nedeljkovićeva. - NJegova prevara me jako pogodila. Kajem se, i veoma mi je žao.


ODUSTAO OD PLANOVA ZBOG ENGLESKOG

OŠTEĆENI je na ročištu krajem decembra rekao da jeste bilo nekih planova sa Lidijom o njenom odlasku u Ameriku, i da se ona doselila u njegovu kuću. Vremenom je, međutim, kako je kazao, shvatio da se ona tamo ne bi snašla, pre svega jer ne zna engleski, a po njegovom, pitanje je da li bi ga i tamo naučila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije