NASTAVAK SUĐENjA SINU RADOVANA STOJIČIĆA BADžE: Delimično se poklapa DNK trag

J. D. Lj.

ponedeljak, 01. 04. 2019. u 21:48

НАСТАВАК СУЂЕЊА СИНУ РАДОВАНА СТОЈИЧИЋА БАЏЕ: Делимично се поклапа ДНК траг

Foto P. Milošević

Stojičić se tereti da je prošle godine opljačkao porodičnu kuću Saše Popovića, vlasnika "Grand produkcije"

U NASTAVKU suđenja Vojislavu Stojičiću (38), sinu ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, govorilo se o DNK tragovima nađenim na ključu od ormana gde su stajale ukradene dragocenosti. Stojičić se tereti da je prošle godine opljačkao porodičnu kuću Saše Popovića, vlasnika "Grand produkcije" i njegove supruge Suzane u naselju Bežanijska kosa i odneo skupocene satove i nakit.

Na pretresu u Trećem osnovnom sudu u Beogradu svoje iskaze dali su stručni savetnik i veštak Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra (NKTC). Oni tvrde da postoji određeni procenat poklapanja biološkog traga u testiranim uzorcima, ali i da se ne može sa sigurnošću utvrditi kako je nastao trag.

PROČITAJTE JOŠ - Badžin sin: Sve ste mi smestili zbog oca (VIDEO) 

Sud je potom izvršio uvid u foto-dokumentaciju u spisima predmeta, obraćajući pažnju na one slike na kojima se vidi ključ sa kićankom, na šta je reagovao Stojičićev branilac:

- Dobro ste rekli sudija, vidi se "neki" ključ - rekao je advokat. - Neću reći da je trag potpuno otklonjen, ali ću reći da je doveden u ozbiljnu sumnju.

Advokat je predložio da se Stojičiću pritvor ukine ili zameni blažom merom, sa čim se složio optuženi, ali ne i tužilaštvo, pa je sud odlučio da Badžin sin ostane u CZ.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije