U NASTAVKU suđenja bivšem marincu Danijelu Korbetu, optuženom za posedovanje nelegalnog oružja, svedočio je Aleksandar Božović, koji je radio veštačenje pištolja CZ 99. On je rekao da je pregledao oružje po hitnom postupku, ali je naglasio da je "policijski službenik, a ne sudski veštak". Sudija je na kraju donela naredbu o novom balističkom veštačenju pištolja CZ 99.

- Radio sam veštačenje o ispravnosti pištolja i zatim provere ispaljenih projektila i čaura kroz zbirku čaura i projektila iz nerešenih krivičnih dela. Tom prilikom ništa nije pronađeno - ispričao je Božović.

Prema njegovim rečima, provere se rade opaljivanjem tri hica.


PROČITAJTE JOŠ: Američka 'foka': Tražio sam kamagru, pištolj nisam

- Tokom veštačenja nisam ustanovio prepravke na oružju, jer to nije bilo predmet veštačenja - objasnio je svedok, dodajući da jeste primetio da fabrički broj nije vidljiv.

Advokati odbrane su zatim izneli primedbe, jer nije reč o sudskom veštaku, već o svedoku sa završenim Mašinskim fakultetom.

Stručni savetnik Vlada Kostić primetio je da "pri

likom osnovnog i dopunskog veštačenja stručno lice NKTC se nije izjasnilo da li su uočeni tragovi ranijeg korišćenja na pomenutom oružju, što je bitno jer su optuženi u ovom postupku u svojim iskazima rekli da je pištolj bio nov".

Suđenje se nastavlja 7. maja.


SAZNANjA

NA prošlom ročištu na suđenju Amerikancu Danijelu Korbetu, bivšem marincu i još trojici optuženih Beograđana, svedočio je Zvonko Đorđević, policijski službenik UKP:

- Došli smo do operativnih saznanja da Andrašević treba da se nađe sa licem iz Dubljanske ulice, a praćen je zbog narkotika. Našli su se sa Pavlicom. Razmenili su kesu. U Vojvode Stepe ih je zaustavila interventna, u kesi je bio pištolj.