SUMNJIVA SMRT BRATA MILOŠA VIDAKOVIĆA: Pančevac ubijen u Kolumbiji?

E. H.

27. 03. 2019. u 09:02

СУМЊИВА СМРТ БРАТА МИЛОША ВИДАКОВИЋА: Панчевац убијен у Колумбији?

Braća Miloš i Vladimir Vidaković

Policija u Medeljinu istražuje sumnjivu smrt Vladimira Vidakovića, čiji je brat Miloš likvidiran u Budvi. Strani mediji spekulišu da je mladić umro usled predoziranja. Vidakovići su pravosnažno osuđivani u Srbiji

PANČEVAC Vladimir Vidaković (30), rođeni brat Miloša Vidakovića, pre nekoliko dana pronađen je mrtav u Medeljinu u Kolumbiji - saznaju "Novosti". On je identifikovan u jednoj od tamošnjih bolnica, na osnovu dokumenta Srbije na svoje ime. NJegovog brat Miloš ubijen je 2013. godine u Budvi, a taj slučaj je objedinjen u procesu za likvidaciju Nikole Bojovića.

Kolumbijski mediji izvestili su o "sumnjivoj smrti Srbina turiste". Naš izvor iz srpske policije navodi da postoje sumnje da je usmrćen jakom dozom narkotika. Inspektori u Kolumbiji istražuju na koji je način tačno Vidaković umro. Urađena je obdukcija i čekaju se rezultati.


PROČITAJTE JOŠ: Ukinuta presuda Miri Marković

Ovaj Pančevac je, inače, kao i njegov brat koji je ubijen pre nekoliko godina u Budvi, stari znanac srpske policije. Dovođen je u vezu sa dilovanjem narkotika, ali i drugim krivičnim delima.

- Postojali su operativni podaci da je Vladimir Vidaković, posle smrti brata, razgranao posao sa narkoticima, pa čak i da poseduje laboratoriju za uzgoj marihuane u Španiji - priča naš izvor iz policije. - Onda su mu apetiti očigledno porasli. Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizovao transport kokaina za Evropu. Taj kanal je funkcionisano nekoliko meseci.

Zasad se sumnja da je Vidakovića ubila konkurencija. Veruje se da je primenjen "recept smrti" kao i kod ubica Nenada Opačića. On je namamljen a zatim mu je poturena smrtonosna doza narkotika. Oklnosti Vidakovićeve smrti se još ispituju.

Inače, Vladimirov stariji brat Miloš ubijen je u sačekuši početkom jula 2013. Ubica i saučesnik su došli na motoru i otvorili vatru pred prepunim Starim gradom u Budvi. Ubijen je na licu mesta. NJih dvojica su u gradu na Tamišu, ali i po prestoničkim klubovima, bili dobro poznati.

Interesantno je da su braća Vidaković bila poznata i crnogorskoj policiji i to ne samo po druženju sa sportistima i pevačima. Dovođeni su u vezu sa raznim krivičnim delima, počev od ucena i reketiranja pa do rasturanja narkotika. Obojica su bila čak i pravosnažno osuđivani. U njihovom kriminalnom kartonu zabeležen je čak i brutalan napad na policajce.

Za Miloševu smrt su u Specijalnom sudu u Beogradu na višegodišnje kazne zatvora osuđeni Miloš Vojnović i Slaviša Novaković, pripadnici kriminalne grupe Miloša Delibašića. Za ovu likvidaciju sudilo se u istom postupku kao i za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Presuda, za oba zločina, ukinuta je i u toku je ponovljeno suđenje. Nova presuda se očekuje za desetak dana.


Kolumbijski list preneo vest o smrti mladića

Vojnović je sklopio sporazum o priznanju krivice i tokom svedočenja je izjavio da je Vidakovića ubio po nalogu Miloša Delibašića.

Policija je, međutim, imala operativne podatke da je Vidaković došao u sukob sa Strahinjom Stojanovićem iz Zemuna, koji je bio blizak sa Delibašićem. Nekoliko meseci pre nego što je likvidiran u Budvi, Vidaković je ranjen u obe noge u beogradskom naselju Galenika. Sumnjalo se da iza toga stoji Stojanović, ali Pančevac, koji je na sebi imao pancirni prsluk, o tome nije hteo da priča policiji.

Avgusta prošle godine pod automobil Strahinje Stojanovića postavljena je bila bomba. U stravičnoj eksploziji teško je povređena njegova devojka Olat Bilbao Gonzales (20), koja je bila mis Marbelje za 2014. godinu. Mediji su preneli da je bomba postavljena ispod vozačevog sedišta bila namenjena Stojanoviću. Nagađalo se da to ima možda veze sa smrću Miloša Vidakovića.

Stojanović je sada u Španiji, gde je dosta vremena provodio i sada pokojni Vladimir Vidaković. Obojica su, prema operativnim podacima, često putovala za Južnu Ameriku. Reč je, kako tvrde operativci, mahom o sklapanju i organizovanju narko-poslova.


SERIJA ZLOČINA

NA tlu Južne Amerike dosad je ubijeno desetak Srba i Crnogoraca. U ratu oko droge likvidacije su bile u Boliviji, Peruu, ali i drugim državama. Ubijeni su, pored ostalih, Goran Popović (39), Goran Stavrić (41), Marko Mitić...

Sredinom 2010. godine u narko-ratu praktično su streljani Saša Turčinović, Bojan Bakula i Predrag Canković, koji su neposredno pre toga došli u ovu zemlju iz Srbije da rade kao telohranitelji jednog kriminalca.


PROČITAJTE JOŠ: ŽRTVA TUČE U DISKOTECI: Posledice batina za ceo život

GRAD PABLA ESKOBARA

VIDAKOVIĆ je pronađen mrtav u gradu Pabla Eskobara - Medeljinu. Ovaj čuveni narko-bos odrastao je u tom kolumbijskom mestu, gde je razvio i svoju imperiju sa kokainom. Lokalni mediji pišu da je Srbin preminuo u bolnici nakon incidenta na pumpi. Naime, muškarac kod koga je pronađen pasoš na ime Vladimira Vidakovića, rano ujutru 19. marta posle noćnog provoda, došao je na benzinsku stanicu. Uzeo je crevo i navodno je hteo da pije gorivo! Radnici su pokušavali da ga spreče i pozvali su policiju. Mladić se otimao, ali su ipak uspeli da ga prebace u bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije