Igor Srbin osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva u Italiji

Tanjug

ponedeljak, 25. 03. 2019. u 16:58

Игор Србин осуђен на доживотну робију због убиства у Италији

Igor Vaclavić

Norbert Feher, poznat kao Igor Vaclavić ubio je barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 2017. u provincijama Bolonja i Ferara
Srbin Norbert Feher, poznat kao Igor Vaclavić ili "Igor Srbin" ili "Igor Rus" dobio je danas doživotnu kaznu zatvora za ubistvo barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 1. i 8. aprila 2017. u provincijama Bolonja i Ferara.

Pročitajte još:Igor Vaclavić ostaje u Španiji

On je 30. januara saopštio sudu u Bolonji preko video linka iz pritvora u Saragosi da je pucao na svoje dve italijanske žrtve "jer su oni za mene bili policajci i morao sam da ih oborim", prenela je Ansa.

Feher je pritom mislio na navodno ubistvo Verija 8. aprila i pokušaj ubistva lokalnog policajca koji je bio u patroli sa Verijem u blizini Ferare tog dana Markom Ravaljijom, koji je ozbiljno povređen.

On je rekao da ima kodeks da nikada ne izdaje svoje prijatelje, misleći na ljude koji mu pomažu dok je u bekstvu.

"Morao sam da slomim sve na svom putu", rekao je Feher i dodao da se vratio u Španiju po svoju Bibliju.

Pročitajte još:Vaclavić ubio još trojicu pre hapšenja


Feher je optužen prošlog aprila za ubistvo barmena Davidea Fabrija i Verija kod Bolonje i Ferare aprila 2017.

Na zahtev tužioca, Feher je naveo da je koristio najmanje šest pseudonima.

Optužen je za 11 zločina uključujući ubistvo, naveo je izvor iz suda.

Feher se nalazi u zatvoru u Saragosi u Španiji gde je optužen za još tri ubistva koje je počinio pre nego što je uhapšen decembra 2017. godine.

On je priznao dva ubistva u Italiji i tri u Španiji pred španskim sudijom sredinom decembra 2017, ali je odbio da odgovara na pitanja italijanskih tužilaca pozivajući se na pravo da ćuti.

Feher (37) uhapšen je 15. decembra nakon pucnjave u kojoj su tri ubijene osobe, uključujući dva člana španske Civilne policije.

Igor Vaclavić, koji je rođen u Srbiji 1981. godine, kaže da je koristio 18 različitih identiteta u osam država.

On je rekao da je stigao u Španiju septembra 2017. i složio se da mu bude suđeno u Italiji za zločine za koje je tamo optužen.

Španija je saopštila da ga neće izručiti Italiji dok ne bude odgovarao za zločine koje je počinio u Španiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Рашо

25.03.2019. 17:15

"Србин Норберт Фехер, познат као Игор... "? Никада и нигде нисам чуо да се неки Србин овако звао! Овај монструм можда има држављанство Србије али Србин није.

maniks

25.03.2019. 18:06

Ovaj je Srbin toliko koliko sam ja Englez,. pu,pu, daleko bilo.Ovakve naslove treba izbaciti , laz samo da se napakosti Srbima.Neobjavljujete prave komentare a ovakve gluposti skoro svaki dan.

sitnica

25.03.2019. 18:10

ko mu je dao taj nadimak ga je uvrnuo dobije je bar duplo vise na "srpstvo" nego sto bi redovno

BOŽA ZEMUNAC

25.03.2019. 18:20

Srbin ? A ha ha haaa.Ne znam ni jednog Srbina sa takvim imenom.Sve mi se čini da će i Hitlera da proglase Srbinom.

Ilija

25.03.2019. 18:28

Sad koja god budaletina rodjena u Srbiji napravi u svetu zlocin odmah ga nazivaju Srbinom. Treba da protestvujemo kod tih medijskih kuca.

Aleksandar

25.03.2019. 19:01

Kad kazu da Srbija treba da bude zemlja Srba i ostalih onda je problem, kazu treba da je gradjanska zemlja..a onda kad individua koja je rodjena u Srbiji a poreklom je Madjarske navionalnosti pocini nesto lose to se karakterise kao Srbinom !!!

Zika

25.03.2019. 21:18

Naravno da je Srbin svako ko je rodjen u Srbiji ili ko ima srpsko drzavljanstvo, kao sto je i onaj sto je rodjen u Nemackoj, a ima tursko poreklo. U Americi je svako Amerikanac pa bilo da je belac, crnac ili Indijanac.

драгана

26.03.2019. 11:39

@Zika - Jedno je drzavljanstvo, a drugo je nacionalnost."Bosanci" su najbolji - školski primer tome (Bosanci su pod znacima navoda namerno.Pametni znaju zašto).

Stranac

27.03.2019. 12:40

Nezaboravimo Koliko se Stranaca Doselilo u Srbiju u Zadnjih 30 Godina Mora da im Prija Vazduh , :-)