SRĐAN Đošić (16), mladić iz pirotskog sela Temska, prekjučerašnja žrtva bahatog vozača Milana Ćirića Papundeka , koji je ukradenim automobilom "fijat" niških tablica udario Đošićev bicikl i usmrtio ga kod sela Blato, biće sahranjen sutra 26. marta na mesnom groblju u selu Temska. Zlosrećni mladić, koji živi sa majkom i mlađim bratom je inače skromnog materijalnog stanja, pa iz udruženja "Odbranimo reke stare planine" čiji je bio član, apeluju za pomoć porodici oko sahrane.


- Dok drugu omladinu ugravnom nisu zanimale reke, Srđan je uvek bio sa nama na protestima protiv izgradnje MHE. Poslednji put bilo je to prošlog petka pred gradskom upravom u Pirotu. Molim sve koji mogu, da u ovim trenutcima pomognu njegovu porodicu - kaže Nensi Radojković iz ove ekološke organizacije.


Sa Đošićem je, takođe na svom biciklu kobne večeri bio i Martin T. iz Pirota. I njega je ukradenim autom Ćirić pokosio, ali je on na svu sreću prošao sa lakšim povredama i smogao snage da pozove policiju i hitnu pomoć.


PROČITAJTE JOŠ: Ukradenim kolima usmrtio biciklistu a drugog povredio!


Inače, Ćirić je policiji i organima gonjenja poznat od ranije jer je često dolazio u sukob sa zakonom. Kako saznajemo, u petak uveče je ukrao automobil u ulici Dragoljuba Milenkovića i krenuo ka izbegličkom naselju "da ga spali". Kod sela Blato je usled neprilagođene vožnje pokosio Srđana i Martina i pobegao. Srđanov bicikl je vukao po putu sledećih 6 kilometera, čak do pirotske Bolnice. Ukaredni automobil sa zgnječenim biciklom na prednjoj desnoj strani je ostavio i taksi vozilom pokušao da pobegne kako bi zameo trag. Ubrzo je međutim uhapšen i pritvoren. Istraga će pokazatio šta je sve prethodilo ovom slučaju i da li je Ćirić bio pod opijatima ili u alkoholisanom stanju, kada je pokosio dvojicu Mladića.


Srđan Tošić


Đošić i njeogva porodica su poreklom iz staroplaninskog sela Toli Do, podno Midžora. Sa mlađim bratom Veljkom bili su poslednja deca u tamošnjoj školi, koja je zatvorena kada su oni završili četvrti razred. Sa majkom su se preselilu u Temskoj na sredokraći puta od Toplog dola ka Pirotu. Mnogi Temštani kažu da su u selu radili najteže poslove, uglavnom one koje niko drugi nije hteo da radi.Mesto nesreće


Osumnjičeni Milan Ćirić (39), je posle policijskog pritvora predat osnovnom tužilaštvu, a prijava ga tereti da je počinio krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju i nepružanje prve pomoći povređenim osobama.