Ukradenim kolima usmrtio biciklistu a drugog povredio!

V. ĆIRIĆ

24. 03. 2019. u 09:52

Украденим колима усмртио бициклисту а другог повредио!

Izlaz iz pirotskog sela Blato, gde je poginuo biciklista/Foto: V.Ćirić

Milan Ć. (39), iz Pirota, suludom vožnjom izazvao tešku saobraćajnu nesreću kod sela Blato. Život izgubio Srđan Đ. (16), iz sela Temska, a lakše povrede zadobio njegov drug Martin T. (23)

NA izlazu iz pirotskog sela Blato, u noći između subote i nedelje, oko 23 časa, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio biciklista Srđan Đ. (16), iz sela Temska, dok je lakše povrede zadobio njegov drug i poznanik, takođe biciklista, Martin T. (23). Na njih je ukradenim "fijatom", dok su se kretali iz sela ka Pirotu, naleteo Milan Ć. (39), koga u ovom kraju znaju po nadimku Papundek, inače dobro poznat organima gonjenja.

Od siline udarca šesnaestogodišnjak iz Temske je poginuo na licu mesta, dok je njegov drug prebačen u pirotsku bolnicu, gde su mu, na sreću, konstatovane lakše povrede.

Kako saznajemo, Milan Ć. je te večeri u Ulici Dragoljuba Milenkovića ukrao automobil niških tablica i vozio se po gradu, ali i okolnim selima. Kada je, na izlazu iz sela Blato, udario zlosrećne bicikliste, nije stao da im pomogne, već je nastojao da pobegne ka Pirotu. Jedan od bicikala, najverovatnije Srđanov, našao se ispod automobila kojim ga je Milan Ć. vukao sve do nekoliko kilometara udaljene bolnice, ostavljajući tragove po asfaltnom kolovozu.
Pročitajte još:
Udario biciklistu, pa pobegao

Kradljivac automobila, za koga će se, nažalost, ispostaviti i da je svojom suludom vožnjom ubio tinejdžera, ubrzo je uhvaćen i predat tužilaštvu, koje ga tereti za krađu i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, kao i za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju, ali i nepružanje pomoći povređenoj osobi.

Razgovarali smo sa žiteljima sela Blato, ali i stanovnicima Prve ulice u naselju Gnjilan, kraj bolnice, gde se redovno gine. Kako nam je kazao jedan domaćin, na ovom putu se zbog prebrze vožnje stalno gube glave, a vozači divljaju naročito noću. Malo ko poštuje ograničenja i saobraćajnu signalizaciju.


- Moja majka je pre nekoliko godina poginula na pedesetak metara od kuće dok je sa prijateljicom čekala autobus. Vozač ih je pokosio na stajalištu i ona je posle desetak meseci od povreda zadobijenih tom prilikom preminula - kazao nam je ovaj čovek iz Prve ulice u naselju Gnjilan, koje prethodi selu Blato.

Aleksandar Ilić pokazuje gde se vozi kao na reli-pisti


Aleksandar Ilić, njegov komšija, potvrđuje priču da se ovde vozi kao na reli-pisti i da gotovo niko ne poštuje propise, uprkos drastičnim kaznama i stalnim upozorenjima.

- Nisam pametan kako bi moglo da se zaustavi ovo ludilo i da se ne gine više. Da sam neka vlast, postavio bih "ležeće policajce" na svakih 50 metara. Puno ljudi je poslednjih godina poginulo u ovom kraju, na putu ka Babušnici - kaže Ilić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije