BEBA JOVANE I STEFANA NAPUSTILA BOLNICU: Vuk dobio bitku za život, otišao u dom pokojne majke

M. LUKOVIĆ - S. BABOVIĆ

subota, 23. 03. 2019. u 11:00

БЕБА ЈОВАНЕ И СТЕФАНА НАПУСТИЛА БОЛНИЦУ: Вук добио битку за живот, отишао у дом покојне мајке

Jovana Milenković i Stefan Ilić poginuli su u sudaru sa autobusom Foto Fejsbuk

Mlada porodilja Jovana Milenković (25) dan nakon porođaja podlegla teškim povredama u udesu, prethodno na mestu udesa nastradao njen suprug. Dečak otpušten na kućno lečenje kod babe i dede

CELA Srbija molila se za zdravlje male bebe Vuka od tri i po kilograma koja je na svet došla na odeljenju hirurgije u Kruševcu 10. januara. Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa kod Kruševca, samo dan nakon porođaja podlegla je teškim povredama u udesu koji se odigrao na putu Kruševac - Kaonik, gde je na licu mesta nastradao njen suprug i otac bebe Stefan Ilić (26).

Bebica je urgentno prebačena u Klinički centar u Kragujevcu, a tamo su, kako se pokazalo, molitve i uslišene. Nakon dvomesečne intenzivne terapije u Centru za neonatologiju, stanje bebe je stabilizovano i ona je otpuštena na kućno lečenje. Kako kažu u KC, novorođenče će i dalje biti pod nadzorom lekara, uz odgovarajuću terapiju.

- Beba je primljena u veoma teškom stanju, ali zahvaljujući stručnosti čitavog tima lekara i osoblja Centra za neonatologiju, došlo je do oporavka dečaka, i on je sada dobro, što je najvažnije - kaže dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra u Kragujevcu.

PROČITAJTE JOŠ - TUGA: Preminula porodilja Jovana Milenković iz Kruševca!

Milenkovići su posvedočili, za "Novosti", da će se, ukoliko beba dobije životnu bitku u Kragujevcu, zauzeti da mališan dođe kod njih, jer su bili željni i spremni da preuzmu brigu o Vuku. Pod krovom ožalošćene kuće ostao je Jovanin otac Saša Milenković sa svojom majkom Nadeždom i drugom ćerkom, Teodorom (20). Devojka je isto bila u "fijatu" kobnog jutra kada se to vozilo sudarilo sa autobusom prevoznika "Jugoprevoz Kruševac".

Vukov deda, Saša, rekao nam je da će javiti kakvi su planovi u vezi sa detetom čiju smo sudbinu pratili od prvog dana rođenja. Baka Nadežda, koja je pomagala sinu da podigne dve dobre ćerke, prva nam je ispričala kako bi željno dočekali dete njihove Jovane, bez koje su zauvek ostali. Nažalost, mlada porodilja nije, kao ni Vukov otac Stefan Ilić, dočekala da vidi sina, kako su se nadali i Ilići iz Parunovca, kod Kruševca.

PROČITAJTE JOŠ - POSLE POGIBIJE STEFANA I JOVANE: Ostao je bez mame i tate, lekari se bore za njegov život i zvaće se - Vuk!

- Beba je došla na svet carskim rezom, sa znacima loših vitalnih parametara, i odmah je reanimirana - posvedočili su kruševački lekari.


ISTRAGA U KRUŠEVAČKOM OJT

OSNOVNO javno tužilaštvo u Kruševcu istražuje saobraćajnu nezgodu, a saobraćajno-tehničko veštačenje bilo je povereno Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Kako saznajemo, vozač autobusa B. J. bio je u pritvoru do 31. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Darko

23.03.2019. 13:00

lepo je ovo što ste napisali,molitve su uslišene.Bio sam sa svojim detetom u situaciji kada nam je doktor rekao da nam samo molitve preostaju ,jer se trenutno znanje medicine ovde završava. I hvala Bogu sada smo kući,svi zajedno.

Aleksandar PP

23.03.2019. 13:15

Бог те сачувао и увек те имао на уму. Жив и здрав буди...нећеш одрастати, на жалост, уз родитељске скуте...живи ти и кроз тебе ће живети и твоји родитељи. Срећан био дечаче.

Bebica

24.03.2019. 01:20

Hvala dragom Bogu daje sve uredu Sa Malim Vukom , Treba I baki I deki pomoći oko Deteta. Želim mu Svu Sreću ovog Sveta .