BRANIOCI Baneta Jovanovića (52), zvanog Safet, koji se tereti za dvostruko ubistvo i ranjavanje četvoro ljudi u Bečeju i Molu, traže odlaganje ročišta u Višem sudu u Subotici jer je osumnjičeni teško bolestan i predstoji mu operacija tumora na mozgu. Zbog teške bolesti Jovanović se trenutno nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolesti u Beogradu.

Njegov advokat je zatražio odlaganje glavnog pretresa.

- Pretres je trebalo da se održi 27. marta, a po rečima branioca, on je u teškom zdravstvenom stanju i predstoji mu operacija tumora na mozgu zbog čega predlaže odlaganje suđenja na duži period. Sud će odlučiti da li će pretres biti održan bez njega ili u njegovom prisustvu - kažu u Višem sudu.

Baneta Jovanovića optužnica tereti da je 20. marta 2016. godine u Bečeju hicima iz pištolja ranio Imrea Jožu i Jelenu Stojkov, bivšu nevenčanu suprugu koja je pet dana kasnije preminula. Svoj mahniti krvavi pir, kako se navodi, nastavio je u Molu gde je ubio Matiju Petrovića, a teže ranio Renatu Vrecko i povredio Natašu Sunomar i maloletnog P. P.

Pročitajte još - Osumnjičeni za masakr u Molu prebačen u bolnicu


Jovanović je pobegao iz zemlje, ali je po međunarodnoj poternici uhapšen u Nemačkoj i novembra 2016. godine isporučen u Srbiju. Suđenje za svirepi zločin počelo je u februaru prošle godine u Višem sudu u Subotici i dosad su svedočili članovi najuže porodice ubijenih, žrtve koje je ranio, poznanici, policijski službenici, psihijatri i veštaci.

Bane Jovanović

Tokom suđenja mogle su se čuti razne izjave svedoka, a najzanimljivije je što je porodica ubijenog Matije Petrovića menjala iskaze, koje su navodno davali zbog pretnji njegove, sada već pokojne, majke Zage, da svu krivicu svale na Jovanovića. Iskaz je najpre dopunila Petrovićeva supruga Renata Vrecko, a to je posle učinio i njegov rođeni brat Alen Petrović.

HTEO DA OBELODANI SVE O KRAĐAMA

MENI je moj brat Matija rekao da hoće da uzme momke iz Vrbasa da ubiju Baneta - rekao je Alen Petrović, koji je u sud doveden iz Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica, gde služi dvogodišnju kaznu zbog teške pljačke. - To je rekao jer je Bane pretio da će policiji obelodaniti sve o krađama koje je počinila grupa koju su vodili Matija i naša majka Zagorka.