UHAPŠEN BEOGRAĐANIN: Zaplenjeno skoro 100 kilograma droge na graničnom prelazu Vraćenovići (FOTO)

S.Đ.

15. 03. 2019. u 11:56

Policajci i carinici su uz pomoć specijalisticke opreme - videoskopa, otkrili 91 pakovanje marihuane, mase oko 93 kilograma", navode u Upravi policije

УХАПШЕН БЕОГРАЂАНИН: Заплењено скоро 100 килограма дроге на граничном прелазу Враћеновићи (ФОТО)

Foto: Mup

PODGORICA - Policajci i carinici su u četvrtak veče na Graničnom prelazu Vraćenovići pronašli i zaplenili 93 kilograma marihuane i uhapsili J.B. (33) iz Beograda zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.


Kako se navodi u ajedničkom saopštenju marihuana je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila. Ističu da je ovo najveća zaplena narkotika na Graničnom prelazu Vraćenovići u proteklom periodu.


"Policijski službenici Odjeljenja granične bezbednosti Nikšić i carinski službenici Carinske ispostave Vraćenovići su naime14.03.2019. godine oko 19,00 časova, na GP Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo - džip „Mercedes" ML270, registarskih oznaka iz Republike Srbije, sa priključnim vozilom „Tema Kar", kojim je upravljao J.B. Prilikom detaljne granične kontrole su u priključnom vozilu (niskonoseća prikolica), uz pomoć specijalističke opreme – videoskopa, otkrili 91 PVC pakovanje sa sadržajem suve biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne bruto mase oko 93 kg. Marihuana je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila, piše u saopštenju.O svemu navedenom su obavešteni policijski službenici CB Nikšić i Odseka za borbu protiv droge, koji su obavili uviđaj.


"Nakon izvršenog uviđaja, droga, vozilo i priključno vozilo, kao i novac u iznosu od 1.500 eura za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog dela, su oduzeti od J.B. Policijski službenici su lišili slobode J.B. i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, piše u saopštenju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije