NEZAPAMĆENA tragedija dogodila se u utorak oko 14 časova u dvorištu porodične kuće Nikole (35) i Anamarije Fricker (33) u Velikoj Gredi kod Plandišta, kada je njihova ćerka Lea, stara svega godinu i devet meseci, upala u nedovršenu septičku jamu i udavila se! Rupa je bila dubine oko 30 santimetara i puna vode.

Neutešni Nikola priča da je nedavno iskopao rupu, a da se ona napunila vodom. Leu i njenog brata blizanca čuvala je baka, Anamarijina mama, kada se dogodila nesreća. On je za to vreme, sa suprugom i drugo dvoje blizanaca od tri meseca, bio u Alibunaru na pregledu.


PROČITAJTE JOŠ:
Devojčica se udavila pokušavajući da izvuče brata i druga (VIDEO)

- Zamolili smo Anamarijinog brata, s obzirom na to da je naš automobil u kvaru, da nas poveze do Alibunara. Dvoje starijih blizanaca i sedmogodišnja Selena, koja je Anamarijino dete iz prvog braka, ostali su sa bakom - priča Nikola. - Ona je došla iz okolnog sela Jermenovci da ih čuva, ali je bolesna i teško pokretna. Šta se tačno dogodilo ne znam, ali Lea je u jednom trenutku otvorila ulazna vrata od kuće i istrčala u dvorište.

Teško pokretna baka je, kaže Nikola, primetila da je devojčica izašla iz kuće i zatekla je u dvorištu užasan prizor.

- Lea je bila u rupi sa vodom. Tašta je uspela da je izvuče i, prema njenim rečima, davala je znake života - priča u suzama otac Nikola Fricker koji je u Veliku Gredu pre nekoliko godina kao izbeglica došao iz Bosne.

KOMŠIJE POKUŠALE DA POMOGNU

VLADIMIR Pajić, penzionisani zvonar seoske crkve koga smo zatekli na ulazu u kuću porodice Fricker, priča da je nekoliko komšija pokušalo da pruži pomoć maloj Lei. Ona je davala znake života i kada su kola Hitne pomoći iz Plandišta došla po nju.

- Verovatno je na putu do Doma zdravlja izdahnula - kaže Pajić.