Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 13 godina zatvora Aleksandra Jovića (33) jer je 8. decembra 2016. u restoranu "Carska ohota" na Adi Huji hicima iz lovačke puške ubio svog kuma Zorana Todorovića (48).


Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Jović osuđen zbog krivičnog dela ubistvo, za koje je inače zaprećena kazna do 15 godina zatvora.


Jović je tokom suđenja priznao ubistvo i izrazio žaljenje i kajanje zbog učinjenog krivičnog dela, navodeći da je bio sateran u "ćorsokak" jer mu je Todorović pretio.


Međutim i Viši i Apelacioni sud su, kako se navodi u presudi, imali su u vidu otežavajuće okolnosti - njegovu upornost i istrajnost da krivično delo izvrši do kraja, kao i da je ubistvo počinio na javnom mestu.


Prema potvrđenoj presudi, Jović je 8. decembra 2016. godine došao u restoran na Adi Huji, noseći prepravljenu - skraćenu lovačku pušku, gde je prišao stolu za kojim je sedeo Todorović sa Ž.S, obrativši se prvom rečima: "Zašto si me uvalio u ovo", a potom iz puške ispalio u njega dva patrona.


Nakon toga je izašao ispred restorana, gde je u pušku stavio dve nove patrone i potom se vratio u restoran i ponovo ispalio jedan patron u Todorovića.


Nakon toga se udaljio sa puškom i odvezao u svoj stan.