SUROVOST izreke da jedna nesreća nikada ne ide sama, u utorak veče su na najstrašniji način osetili roditelji tinejdžerke Barbare Vitez iz Sente, koja se formalno vodi kao nestala. Endre i Melinda su ostali i bez sina Atile (24), koji je preminuo u utorak uveče u bolnici u Kikindi.

Mladić je, po Endreovim rečima, preminuo usled posledica gripa, od kog je oboleo 19. februara. Prema rečima neutešnog oca, Atila je inače bolovao od epilepsije. Kada je dobio visoku temperaturu i groznicu, pozvali su Hitnu pomoć, ali ona nije došla.

- Tek 20. februara, odveli su ga u bolnicu u Senti, odakle je odmah prevezen u Kikindu, gde je bio na intenzivnoj nezi - priča Endre. - U utorak uveče u 21.15 nas je zvala doktorka iz kikindske bolnice i saopštila da smo ostali bez Atile.Pročitajte još:Barbaru videli i u Rumuniji

I sam sve lošijeg zdravstvenog stanja, Endre se neprestano pita zbog čega im se dešavaju strašne tragedije.

- Ne znamo šta da radimo - skrušenim glasom kaže Endre. - Više nemamo razloga da živimo. Sada smo ostali i bez sina, više nemamo nijedno dete. Kako ćemo supruga i ja preživeti toliku tugu i jad, ne znam!

Iako u dubokom bolu, Vitezi ne gube nadu i neće odustati od potrage za svojom ćerkom Barbarom čije se ime sa fotografijom i ličnim podacima nalazi i na Interpolovoj "žutoj listi" nestalih osoba.


Barbara Vitez je, podsećamo, nestala 25. novembra 2016. godine, a navodno je poslednji put viđena na mostu preko Tise. Ronioci su pretražili reku, ali devojčica nije pronađena. Drugovi koji su te večeri bili sa njom rekli su da je Barbara upala u vodu. Od tada se pojavljuju informacije sa raznih strana da je navodno viđena na nekim lokacijama.

Atila Vitez, po rečima oca Endrea, biće sahranjen u četvrtak na groblju u Senti. Na večni počinak će biti ispraćen u 15.30.