VIDAK Kojić (10) iz Surčina, dečak koji je u ponedeljak nestao, pronađen je - neozleđen! Prema prvim informacijama, on nije otišao u školu, a onda se u strahu da će ga roditelji grditi sakrio u garažu porodične kuće. Nezvanično, ovo nije prvi put da je dečak odlučio da pobegne od kuće.

Prema tvrdnjama roditelja, Vidak je u ponedeljak otišao u školu, ali se nije vratio. Brižni roditelji, prijatelji i stanovnici Surčina dali su se u potragu za njim. Međutim, od dečaka nije bilo ni traga, pa su otac i majka prijavili nestanak policiji.

- Nema gde ga nismo tražili - kaže za "Novosti" komšinica porodice Kojić iz Surčina. - Roditelji su išli u školu, u koju nije ni došao. Gledali su po školskom dvorištu, pa čak i po obližnjim kafićima i igraonicama. Ali deteta nigde nije bilo.

PROČITAJTE JOŠ - NESTAO DEČAK U BEOGRADU! Porodica moli za pomoć! (FOTO)


Porodica je i putem društvenih mreža pokrenula akciju potrage za njim. Upućena je i molba da im se javi svako ko ima neku informaciju o dečaku.

- Pretraživali smo šupe, garaže, podrume, išli po okolnim ulicama, dozivali ga. Čak su nam se priključila i deca iz kraja i neki Vidakovi školski drugovi i drugarice. I, ništa - pričaju komšije.

Kad se smračilo, roditelje je uhvatila još veća panika. Ipak, ova priča koja je sve uzrujala, imala je srećan kraj.

- Ispred kuće su bila parkirana vozila policije, kao i Interventne brigade. I oni su tragali za detetom - rekao nam je jedan od suseda porodice Kojić. - I, već kad smo mislili da nećemo naći Vidaka, jedan komšija je ponovo otišao do garaže u dvorištu i - našao dete. Vidak je spavao, a kad su ga probudili, rekao je da je umoran i gladan!

PROČITAJTE JOŠ - SREĆAN KRAJ DRAME: Pronađen nestali dečak! (FOTO)


Kako saznajemo, roditeljima je tada pao kamen sa srca.

- Samo su ga grlili i ljubili. Niko ga nije grdio. Ali pitali su gde je bio. On je rekao da se ceo dan vozio autobusom. Kad se umorio, došao je kući, ali iz straha od roditelja, odlučio je da se sakrije u garažu, gde je, onako izmoren i gladan i zaspao - priča komšinica.

Kuća porodice Kojić,foto Ž.Knežević

U kraju u kojem žive Kojići, komšiluk za njih ima samo reči hvale. Za dečaka kažu da je lepo vaspitan, ali - vragolan:

- I Dragan i Tanja su divni ljudi, roditelji i komšije. Zaposleni su i mnogo brinu o deci. Imaju dve starije ćerke, jedna je u gimnaziji, jedna u šestom razredu, a Vidak je najmlađi. Svi su dobra deca i đaci i ne znam šta je dečaka nateralo da uradi ovako nešto.

Dragan i Tanja Kojić u utorak nisu bili kod kuće. U njihovom domu u Zabranskoj 14 zatekli smo rođaku, koja kaže da su Dragan i Tanja, zajedno sa Vidakom, otišli rano u policiju, a onda i u Centar za socijalni rad, kako bi dali izjave.


OBAVEŠTEN CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

MUP Srbije je izdao i zvanično saopštenje u kom je obrazložio da je dečak pronađen.

- Desetogodišnji dečak iz Surčina, čiji je nestanak bio prijavljen policiji, pronađen je nepovređen u garaži porodične kuće. Policijski službenici će obaviti razgovor sa dečakom i roditeljima u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ovog slučaja. O događaju će biti obavešten nadležni Centar za socijalni rad - navode u saopštenju MUP-a.

Porodica se istovremeno, putem "Fejsbuka", zahvalila svima koji su im pomogli u potrazi za desetogodišnjim dečakom.