RADIO je u struci kao građevinski inženjer šest godina. Uvek je bio spreman svakom da pomogne, bez obzira na to o kakvom je poslu reč. On nije umro, i nikada neće umreti - skrhan neizmernim bolom, veli nam stariji brat Vladana Sudara (30) iz Veternika, koji je pre dva dana poginuo na gradilištu u Novom Sadu.

U njegovoj porodici, muk i neverica od ponedeljka pre podne. Tada im je javljeno da je mladi stručnjak podlegao povredama zadobijenim prilikom pada sa zgrade u izgradnji na uglu ulica Hilandarske i Masarikove u Novom Sadu.

PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA NA GRADILIŠTU: Pao sa zgrade i nastradao

Rodbina, prijatelji, komšije i poznanici, potreseni nesrećom, dolaze u porodični dom Sudarevih u Veterniku, da izjave saučešće i njegovim najbližim pokušaju da pruže reči utehe. Porodica Sudar se u Veternik doselila 1992. godine iz Mostara, a Vladan je posle osnovne i srednje škole, dimplomirao građevinu na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka.

Po završetku studija, dodaje njegov brat, Vladan se ubrzo zaposlio u struci, a pre pet meseci se i oženio sa dugogodišnjom devojkom Milenom. Ni Vladanove kolege sa posla, posle tragičnog događaja, nemaju snage da pričaju. Ni oni, kako vele, ne znaju kako je i zbog čega došlo do nesreće.

- Strašna je ovo tragedija, izgubili smo druga - kaže jedan od Vladanovih kolega. - O njemu će vam svako reći samo najlepše, jer je prema svima bio dobar i predusretljiv.

Istragom će se utvrditi kako je i zbog čega došlo do tragedije na gradilištu, a po nezvaničnim saznanjima, inženjer se popeo na četvrti sprat kako bi pomogao radnicima.

Tragedija se, podsećamo, dogodila u ponedeljak oko 8.30 na gradilištu firme "Volf invest" na uglu ulica Hilandarske i Masarikove, u širem centru Novog Sada. Mladi inženjer je pao na kolovoz sa četvrtog sprata, sa visine veće od deset metara. Zajedno sa njim, sleteo je i metalni deo dizalice, pored koje se prethodno nalazio.

U teškom stanju sa višestrukim povredama je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodina, gde je, uprkos naporima lekara, preminuo.


SAHRANA

VLADAN će biti sahranjen u sredu na Gradskom groblju u Novom Sadu. Poslednji ispraćaj je u 15 časova. Od njega će se tada oprostiti najmiliji, rodbina, kolege, poznanici i komšije.