SUĐENJE ZA OTMICU CVIJETIĆA: Hteli smo da ga privedemo

LJ. P.

26. 02. 2019. u 21:02

Na početku suđenja, optuženi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave danas negirali krivicu. Sumnjali su da je umešan u ubistvo Teodore Kaćanski 2016. godine

СУЂЕЊЕ ЗА ОТМИЦУ ЦВИЈЕТИЋА: Хтели смо да га приведемо

Viši sud u Novom Sadu

NA početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu za otmicu Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, petorica optuženih su danas izjavila da se ne osećaju krivim. Goran Kovačević (46), zvani Goranac, Dalibor Bogdanović (42) Boća, Vladica Rakić (38), Nenad Stević (41) i Božidar Bosnić (53), tvrdili su da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" 22. maja 2017. izveli - kako bi ga predali policiji.

Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017.

Ostajući pri izjavi datoj u tužilaštvu, Goranac je rekao da su uhvatili Cvijetića na Detelinari, obavestio je Stevića, rekavši mu da pozove policiju. Cvijetić je, po njegovim rečima, pokušao da pobegne, ali su on, Rakić i Bogdanović, uspeli da ga savladaju i uguraju u kola.

- Ja nisam pozvao policiju, jer sam bio u konfuziji zbog svih pređašnjih događaja - izjavio je Kovačević, odgovarajući na pitanje sudije Srđana Savića, zbog čega on nije pozvao policiju. - Plašio sam se za svoju porodicu, jer je Cvijetić viđen kod moje zgrade, kako stoji i čeka.

Teodora Kaćanski

Po njegovim rečima, Cvijetića su, između ostalog, uhapsili i zbog toga jer su mislili da namerava da učini još neko krivično delo.

Cvijetić je otet 22. maja 2017. na novosadskoj Detelinari. Nedugo zatim su uhapšeni Nenad Stević i Božidar Bosnić, a preostala trojica kasnije. Suđenje se nastavlja 28. februara saslušanjem preostalih optuženih.


OSUĐEN NA 18 GODINA ZATVORA

ŽRTVA otmice Goran Cvijetić je nepravosnažnom presudom novembra 2018. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca (58). Proglašen je krivim i za podmetanje eksploziva pod službeni automobil Tomislava Bokana, lidera Pokreta Dinara-Drina-Dunav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije