PIJAN UDARIO U KOLA ŠABANA ŠAULIĆA: Evo šta je Alsin Levent rekao advokatu

I. S.

četvrtak, 21. 02. 2019. u 12:44

ПИЈАН УДАРИО У КОЛА ШАБАНА ШАУЛИЋА: Ево шта је Алсин Левент рекао адвокату

Osumnjičeni Alsin Levent Facebook

Vozač "mazde" Alsin Levent koji je izazvao nesreću u kojoj su poginuli slavni pevač Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić, rekao je u svom advokatu u pritvoru da se ne seća nesreće

NEMAC turskog porekla Alsin Levent (35), vozač "mazde" koji je izazvao sudar na auto-putu A2 u Nemačkoj, u kome su poginuli Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, uopšte se ne seća tragičnog događaja. Ovo tvrdi njegov advokat Jerit Šol, koji Leventovo stanje opisuje kao težak šok.

Pročitajte još - „NOVOSTI“ SAZNALE IDENTITET VOZAČA: Turčin Alsin ubio Šabana

Šol, u izjavi za lokalni list "Vestfalen blat", kaže da Levent, "prema sopstvenim tvrdnjama", ne može da shvati šta se u nedelju zapravo dogodilo. Advokat je ovo izjavio posle posete svom klijentu. List napominje da se, od saobraćajne nesreće, Levent nalazi u istražnom zatvoru.

- Uložiću prigovor protiv objavljivanja Leventovih fotografija, što je, između ostalog, dovelo do pretnji njegovoj porodici, koje "pljušte" po društvenim mrežama - najavio je Šol. - U međuvremenu se ispostavilo da moj branjenik ima prijavu boravka, zbog čega ću, možda, zatražiti i da se nalog za njegovo hapšenje stavi van snage, što bi, ako se uvaži, za posledicu imalo njegovo puštanje iz pritvora.

"Vestfalen blat" navodi da su "srpske vlasti nastojale da maksimalno ubrzaju postupak obdukcije, što, međutim, nije uspelo zbog tehničkih razloga, odnosno prezauzetosti nadležnih patologa".

Obdukcija je, podseća list, ključna ne samo zbog toga da bi se saznala istina o uzroku Šaulićeve smrti, koja nije nastupila trenutno, u momentu sudara. Nalazi obdukcije biće od presudnog značaja i prilikom pisanja optužnice za Leventa, kao i za izricanje kazne.

Drugi lokalni dnevnik, "Noje vestfeliše", objavio je pismo zahvalnosti koje je porodica Šaulić uputila klinici u Bilefeldu, tamošnjoj policiji i Državnom tužilaštvu nemačke pokrajine Severne Rajne - Vestfalije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Гојко

21.02.2019. 13:59

Ubije beskrupulozno ,ludackom voznjom,dvojicu coveka,i da mu se ukine pritvor!?

somborac

21.02.2019. 16:11

Poznavajući malo zakone u Nemačkoj, advokat će da ide na neuračunljivost pod dejstvom alkohola. U Nemačkoj dobijaš mnogo veću kaznu da prevariš porezno nego da ubiješ 2 čoveka.