SAHRANA DEČAKA NASTRADALOG U POŽARU: Suzama se oprostili od starijeg brata

S. KOSTIĆ

sreda, 20. 02. 2019. u 21:37

САХРАНА ДЕЧАКА НАСТРАДАЛОГ У ПОЖАРУ: Сузама се опростили од старијег брата

Ožalošćeni ispraćaju malog Pavla na večni počinak Foto S. Kostić

Mališan Pavle B. (9), koji je nastradao u požaru, sahranjen u sredu u rodnom Ljukovu kod Inđije. Školski drugari, jedan do drugog, stajali su pored puta s belim ružama u rukama

DEČAK Pavle B. (9) iz Ljukova kod Inđije, sahranjen je u sredu na lokalnom seoskom groblju. Njega su, pored oca Vase, majke Maje i dvojice rođene braće, na večni počunak ispratili rodbina, prijatelji, školski drugari... Groblje je bilo malo da primi sve one koji su došli da poslednji put kažu zbogom ovom devetogodišnjaku, koji je u ponedeljak nastradao u požaru dok se na balama sena igrao sa dva brata i još jednim dečakom. Majčini krici parali su nebo, pomešani s jecajima okupljenih ljudi, uz povik: "Pajo, gde te ostavljam..."

Pročitajte još - HRABRI MALIŠAN NESTAO U PLAMENU - Rekao je braći: Bežite, ja ću da ugasim vatru!

Suze i žalost braće stradalog Pavla, koji su sedeli pored kapele, potresli su sve prisutne. Sat vremena pred sahranu u porodičnoj kući ožalošćene porodice, pored malog belog sanduka koji su tek izneli iz kuće, sveštenici su održali opelo. Baba tetka Mira, koja je bila sama sa dečacima kobnog dana u kući, neprestano je jecala i kukala, dozivajući ime nastradalog dečaka. Kroz nemu masu ljudi, koja je stojala ispred porodične kuće, pogrebno vozilo jedva se probilo, kako bi ubacili sanduk u kola. Dok je vozilo prolazilo ulicom, školski drugovi i drugarice nastradalog dečaka stajali su pored puta jedni do drugih i u rukama držali bele ruže. Pognute glave sa suzama u očima ispratili su Pavla.

Pročitajte još - TRAGEDIJA KOD INĐIJE: Mališan izgoreo dok se igrao sa braćom (FOTO)

- Ne mogu da verujem da će od ponedeljka u školi biti prazno njegovo mesto. Bio je uvek veseo, živ, vedar i dobar drug i đak - jedva je kroz suze izgovorila M. R., učenica Osnovne škole "Petar Kočić" u Ljukovu.

Tragedija koja je potresla ovo malo selo kod Inđije desila se kada su se tri brata i još jedan dečak popeli na seno da se igraju. Neko od njih je zapalio balu, a onda im je Pavle rekao: "Siđite dole, a ja ću ugasiti vatru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)