SAHRANA MLADOG FUDBALERA: Klub pravi spomen-ploču Stefanu Todoroviću

S. Babović

20. 02. 2019. u 09:53

САХРАНА МЛАДОГ ФУДБАЛЕРА: Клуб прави спомен-плочу Стефану Тодоровићу

Foto: S .Babović i priv.arhiva

Iako je Todorović bio samo na probi i nije još uvek dobio novu fudbalsku legitimaciju, Obrežani razmišljaju da naprave neko spomen-znamenje posvećeno tragično izgubljenom sportisti

VARVARIN - Fudbalski klub “Juhor” iz Obreža planira da na poseban način čuva sećanje na fudbalera Stefana Todorovića (19), koji je u nedelju iznenada preminuo na prijateljskoj utakmici protiv FK “Sloga” u Ćićevcu, saznaju “Novosti”. Iako je Todorović bio samo na probi i nije još uvek dobio novu fudbalsku legitimaciju, Obrežani razmišljaju da naprave neko spomen-znamenje posvećeno tragično izgubljenom sportisti,od koga će se zajedno sa porodicom i prijateljima oprostiti u sredu u 13 sati na Novom groblju u Obrežu.


Pročitajte još: TRAGEDIJA NA UTAKMICI U ĆIĆEVCU: Preminuo mladi fudbaler!


- Stefan nije još uvek postao naš igrač, ali to nema nikakve veze, on je naše dete - kaže za “Novosti” Radiša Jovičić, trener FK “Juhor” iz Obreža, dodajući da će klub dati sve od sebe da sećanje na Stefana ne izbledi.

- Odmah smo se dogovorili oko sahrane, troškova i svega drugog što treba, podizanja spomenika, kao i spomen - znamenja na stadionu. Poštujemo i svaku želju porodice, tu smo za sve njih.

Trener Radiša Jovičić, kao i njegov kolega, Miodrag Dimitrijević, podvlače da su mnogo nade polagali u talentovanog napadača, koji nije ni stigao da čestito obuče dres “Juhora” sa brojem 9. Fudbalsku veštinu trebalo je da pokaže za manje od mesec dana, kada je teblao da otpočne prvenstvo u ligi Zona ”Zapad”.


Pročitajte još:TETKA IZNENADA PREMINULOG MLADOG FUDBALERA ZA “NOVOSTI”: Molila sam se da se probudi, ali nije i nikad neće


- U FK “Bošnjane” gde je igroa godinu dana bio je u veznom redu, ali pitali smo ga šta bi voleo da igra kod nas, odmah je rekao da bi voleo da zaigra u špicu-pričaju nam treneri Jovičić i Dimitrijević, koji su oslonac timu i porodici u teškim trenucima.-Odlučili smo da mu pružimo šansu baš na toj poziciji.

Stefanu su se radovali u klubu zbog igračkih sposobnosti, činjenice da nema nijedan porok i da je predan sportskom stilu života, ali i zbog vrlo čestitog karaktera. Važio je za dobrog i požrtovavanog druga. Omiljeni član porodice bio je i u porodici rođene tetke, Marije Belkić, koja je o njemu brinula kao o svojim ćerkama Maji i Silvani, a koja je posvedočila za “Novosti” o Stefanovom odrastanju, planovima za budućnost, želji da studira.

- Hvala ti što si izabrao baš mene da ti budem sestra, a ti moj brat – napisala je na fejsbuku u potresnom pismu Marijina ćerka, a Stefanova sestra, Silvana Jeremić. - Sećam se i pamtiću svaki trenutak koji sam sa tobom provela i onih lepih i onih manje lepih, smeha, suza, radovanja, ludorija, pa čak i svađe s tobom nisu bile svađe, jer ti nisi umeo da izgovoriš pogrdne i ružne reči.

ŽALI CELA SRBIJA

BROJNIfudbalski klubovi iz Kruševca i Rasinskog okruga, ali i šire, kao i fudbalski savezi iz Srbije oglasili su se povodom smrti Stefana Todorovića. Poruke podrške, izjave saučešća porodici i FK “Juhor” iz Obreža kod Varvarina ne prestaju da stižu.


Stara Stefanova fudbalska legitimacija iz Bošnjana
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije