TETKA IZNENADA PREMINULOG MLADOG FUDBALERA ZA “NOVOSTI”: Molila sam se da se probudi, ali nije i nikad neće

S.Babović

18. 02. 2019. u 18:00

ТЕТКА ИЗНЕНАДА ПРЕМИНУЛОГ МЛАДОГ ФУДБАЛЕРА ЗА “НОВОСТИ”: Молила сам се да се пробуди, али није и никад неће

Marija Belkić; Foto: S.Babović

Zatičemo je u sobi njenog bratanca, pored radnog stola, prve fudbalske lopte i navijačkih oznaka FK Partizan, čiji je bio strastveni navijač
PO ćerki sam videla šta se dogodilo, samo je vrisnula kada je trener rekao za tragediju. Krenula sam do Doma zdravlja u Varvarinu, usput molila majku Bogorodicu da ga probudi. Nisam znala da je dete već mrtvo. I nisam mogla da poverujem, ni kada sam ga videla i uzela u naručje. Samo sam mu govorila da ustane. A nije, neće nikad više.

Ovako, kroz suze, govori Marija Belkić, rođena tetka mladog fudbalera Stefana Todorovića (19) iz Obreža kod Varvarina, koji je iznenada preminuo na stadionu u Ćićevcu. Ona mu je bila i hranitelj. Zatičemo je u sobi njenog bratanca, pored radnog stola, prve fudbalske lopte i navijačkih oznaka FK Partizan, čiji je bio strastveni navijač.

PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA NA UTAKMICI U ĆIĆEVCU: Preminuo mladi fudbaler!


- Bio je kod mene od prvog razreda škole, došao je na biciklici i od tada se nismo razdvajali - nastavlja Marija. - Bio je dobar đak, završavao je srednju školu, planirao studije, mašinstvo. Uvek nasmejan, dobar drug, koji čuva tajne. Mojim ćerkama Silvani i Maji bio je kao rođeni brat, unukama omiljeni "uja". Naše je bio sve... Strahovala sam kada se razboli, da ga ne uhvati ovaj grip, jurila sam ga da jede povrće, da bude jači, sekirala se što je dugo na treningu. A svi bi mi odgovarali: "Pa bolje što je sportista, nego da ide po kafanama".

Stefanov otac je preminuo pre dve godine i sahranjen je na groblju u Obrežu. Porodica je odlučila da pored njega počiva i mladi fudbaler. U ponedeljak je zavijao njegov pas Reks, koga je redovno šetao. U selu se na svakom koraku govori o sudbini omiljenog sportiste. Nedeljna trening utakmica protiv FK Sloga u Ćićevcu trebalo je da bude samo proba uoči prvenstva koje počinje 10. marta.


PROČITAJTE JOŠ: OVO JE MLADI FUDBALER KOJI JE PREMINUO NA UTAKMICI: Pokušali smo da mu otvorimo usta, izvučemo jezik, da dođe sebi, stvarno jeste, a onda je izdahnuo


- Uspeli smo da ga povratimo u jednom trenutku, kada je drugi put klonuo, izgubili smo ga. U tom trenutku su došli lekari Hitne pomoći, sa bocom kiseonika, već nije davao znake života, nije mogao da mu se opipa puls - svedoči za "Novosti" Miodrag Dimitrijević, pomoćni trener FK Juhor iz Obreža. - Sve se odigralo veoma brzo, ostavilo je mnogo traga na naše igrače, nismo mogli da ih okupimo posle, svi su otišli na svoju stranu. Čak i najiskusniji su vrlo teško podneli, trebaće nam vremena da sve to prihvatimo i da će sve biti u redu.

Oproštaj će biti u sredu na Novom groblju u Obrežu, od 13 sati.

PREGLED ISTEKAO 15.FEBRUARA

KAKO je predočeno "Novostima" u FK Juhor iz Obreža, Stefanu je utakmica u nedelju bila prva i u klubu nisu bili upoznati ni sa kakvim zdravstvenim problemima.

- On je igrao za FK Bošnjane, ustanovili smo da je imao dva lekarska pregleda, jedan od njih mu je trajao do 15. februara - navodi za "Novosti" Radiša Jovičić, trener FK Juhor. - Naredni plan je bio da svi igrači po dobijanju fudbalskih legitimacija posete neku od ustanova i pregledaju se, jer mi bez toga ne bismo mogli da nastupamo u daljem takmičenju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Tuga

18.02.2019. 18:38

Tuga!Dečko je verovatno imao aritmije ali nije znao.To iznenada dovede do smrti na žalost.To mnogi sportisti imaju od napornih treninga pa se moraju uzimati vitamini, suplementi, elektroliti..Jako mi je žao dečka!