POSLE PREBIJANJA MEŠTANA: Vinovnicima tuče kod Varvarina određen pritvor

S. BABOVIĆ

10. 02. 2019. u 21:28

Sumanut napad na dva meštanina, kao i užasno iživljavanje nad bračni par Milutinom (64) i Slađanom Petrović (59), počinjen je nakon višesatne pijanke ispred dve seoske prodavnice

ПОСЛЕ ПРЕБИЈАЊА МЕШТАНА: Виновницима туче код Варварина одређен притвор

Foto Arhiv DZ Varvarin

LAZAR Marković(25) i Saša Živanović (43) iz Izbenice kod Varvarina, vinovnici teškog prebijanja više meštana ovog sela u petak popodne, saslušani su u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu i određen im je pritvor, saznaju “Novosti”.

Sumanut napad na dva meštanina, kao i užasno iživljavanje nad bračni par Milutinom (64) i Slađanom Petrović (59), počinjen je nakon višesatne pijanke ispred dve seoske prodavnice.

Marković i Živanović, inače, braća od tetke, često su i ranije napadali ljude po Izbenici, a imali su običaj i da se međusobno potuku. Navodno se to pre tri dana dogodilo, jer je, prema priči starijeg osumnjičenog, pokušao da od svog rođaka zaštiti starije supružnike.

Kako su “Novosti” već pisale, braća su poznata kao sklona porocima, ali i po raznim krivičnim delima. Mlađi, Lazar, koji je, navodno kao niži osnovac popio čak litar ljute rakije, ima ozbiljniji policijski dosije.

Sada se sa bratom sumnjiči za izvršenje krivičnih dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje, a sam, i zbog napada na policajca koji je pokušao da ga privede.

-Sumnja se da su iz za sada nepoznatih razloga, fizičkim udarcima i podesnim predmetima povredili četiri osobe, kao i da je prilikom hapšenja, osumnjičeni L.  M. policijskom službeniku naneo više udaraca pesnicom u predelu glave,a tom prilikom je oštetio i jedno policijsko vozilo - pojašnjavaju u Policijskoj upravi Kruševac.                

PRAZNA KUĆA PETROVIĆA

NAPADNUTI supružnici Slađana i Milutin Petrović žive sami u Izbenici i nemaju dece.Uglavnom su se izdržavali od uslužne seče i transporta drva.NJihova je kuća, kako saznajemo,prazna od trenutka kada su oboje sanitetima Doma zdravlja iz Varvarina prebačeni za Opštu bolnicu u Kruševcu, a potom je Milutin zbog ozbiljnosti stanja transportovan za KC Niš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije