Telo u fazi raspadanja nepoznate osobe pronađeno je u subotu u šumi, u blizini Kanjiže, na severu Vojvodine. Leš je u takvom stanju da na uviđaju policije nije bilo moguće odrediti da li je u pitanju muška ili ženska osoba.


Takođe nije moguće čak ni pretpostaviti kako je smrt nastupila, jer je stanje leša bilo jezivo. Naime, delovi tela bili su razdvojeni, pa se pretpostavlja da su leš komadale i životinje.


Zasad je nemoguće reći da li je reč o ubistvu, samoubistvu ili zadesnoj smrti, ali je izbesno da je telo u šumi bilo duži period.


Pročitajte još: STRAVIČAN PRIZOR KRAJ POŽEGE: Našli leš u fazi raspadanja obešen o granu


- Leš su slučajno pronašli meštani koji su tu prikupljali šipražje za ogrev i o tome su odmah obavestili policiju. Zasad nemamo bližih informacija o identitetu osobe. Leš je toliko star i u takvom stanju da policijska ekipa na uviđaju nije mogla da odredi pol pronađene osobe. Dve detalje, pol, identitet, kao i uzrok nastanka smrti i približno vreme kada je smrt nastupila, znaćemo tek kada se završi obdukcija ostataka tela. Radi toga je leš poslat u Centar za sudsku medicine u Novi Sad- potvrđeno je “Novostima” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti.


Vidljivi ostaci odeće - Foto: R. Šegrt

Šipražje u kome su građani zatekli leš nalazi se u neposrednoj blizini grada, nadomak stambenog bloka Firenca, stotinak metara iza igrališta za mali fudbal sa veštačkom travom. Pretpostavlja se da ga niko do sada nije primetio zbog snega. Tek kada se sneg otopio i kada su siromašniji građani počeli da sakupljaju granje za ogrev, naišli su na jeziv prizor.


Zanimljivo je da policiji u Kanjiži u skorije vreme nije bili prijavljenih nestanaka građana tog mesta ili okoline.