LISICE ZBOG ZLOUPOTREBE: Oštetili Lajkovac za 500.000?

B. Puzović

28. 01. 2019. u 14:54

U akciji MUP za suzbijanje korupcije uhapšeno osmoro osumnjičenih za zloupotrebe. V. K. nedavno smenjen sa mesta predsednika Opštinskog odbora SNS

ЛИСИЦЕ ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ: Оштетили Лајковац за 500.000?

PROVERE Zgrada SO Lajkovac

PRIPADNICI MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa BIA i Posebnim odeljenjem Višeg tužilaštva u Beogradu uhapsili su osam osoba iz Lajkovca i okoline, osumnjičenih za više koruptivnih krivičnih dela! Član Opštinskog veća Lajkovca V. K. (60) osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja i trgovinu uticajem. On je pre samo nekoliko dana smenjen sa mesta predsednika Opštinskog odbora SNS, saznaju "Novosti".

V. K. je direktor ovdašnjeg pogona EPS-a "Elmont".

- On je iznenada sredinom prošle sedmice smenjen sa mesta predsednika Opštinskog odbora SNS u Lajkovcu, pa je umesto njega imenovan poverenik - kaže izvor "Novosti". - Pre nekoliko godina postavljen je za direktora lajkovačkog "Elmonta", ogranka "Kolubara Metala", u sastavu EPS-a. Za prvog čoveka lajkovačkih naprednjaka bio je izabran 2014. godine.

Jedan od uhapšenih u ovoj akciji je i predstavnik Građevinske autoprevozničke radnje "Dragan Marković" iz Lajkovca G. B. (44), osumnjičen da je počinio trgovinu uticajem podstrekavanjem i zloupotrebom službenog položaja u pomaganju. Osumnjičeni da su počinili zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom uhapšeni su i LJ. N. (52), odgovorno lice Opštinske uprave, službenici Opštine Lajkovac i članovi Komisije za javne nabavke D. K. (61), M. T. (47), Ž. J. (32), M. P. (37) i B. P. (30). Određeno im je zadržavanje od 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

- V. K. je tokom marta prošle godine, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa G. B., uticao na odgovorno lice u Opštinskoj upravi LJ. N., a ona na članove Komisije za javne nabavke, da prihvate skuplju ponudu Građevinske autoprevozničke radnje "Dragan Marković" za kupovinu cevi. Time je Opštini Lajkovac pričinjena šteta od 462.850 dinara - navodi se u saopštenju MUP.


UGOVOR OD ŠEST MILIONA

V. K. i G. B. sumnjiče se da su u istom spornom periodu zloupotrebom službenog položaja, prilikom nabavke kamena, neovlašćeno se dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća na tenderu. Navodno su na taj način želeli da posao dobije firma "Dragan Marković", sa kojom je i zaključen ugovor vredan oko 6,3 miliona dinara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

миле брица

28.01.2019. 17:17

Сменили па ухапсили, да не би бисало функционер СНС-А

Grom

28.01.2019. 17:25

bravo za akciju...kad ce hapsenje opstinara u prijepolju...ni manjeg mesta ni veceg lopovluka

U Sapcu Je Najgore

28.01.2019. 18:16

A sto sabacki gradonacelnik ispoklanja svu imovinu grada Sapca pa osta grad bez stanova i lokala od kojih je vecina u restituciji....

sonja

07.02.2019. 08:57

@Zoe - SAMO ME JEDNO NERVIRA ...AKO SU TO URADILI ZASTO INICIJALI MOLIMIME I PREZIME NEGO STA AKO VARAS ONDA IMAS IME