U Višem sudu u Beogradu u sredu je odloženo ponovoljeno suđenje sedmorici pripadnika Žandarmerije za napad na braću predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu pripadnika Kobri, tokom Parade ponosa 2014. godine u Beogradu.

Suđenje je odloženo zbog bolesti sudije za 28. februar.

Suđenje žandarmima iz Niša počelo je prošle godine ispočetka, pošto je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom su šestorica dobila po šest meseci uslovne kazne, a jedan osam meseci.

Pročitajte još - SUĐENjE ZA PREBIJANjE NA PARADI PONOSA: Žandarmi se brane ćutanjem

Viši sud u Beogradu osudio je krajem 2017. godine na šest meseci uslovne kazne, sa rokom provere od dve godine žandarme: Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića i to zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Na osam meseci uslovno osuđen je Dragan Savić, takođe prvostepenom presudom i zbog krivičnog dela napad na vojno lice dok je Rade Matić oslobođen odgovornosti.

Tokom suđenja koje je počelo još 30. aprila 2015, žandarmi su tvrdili da su 28. septembra 2014. postupili po zakonu, i da nisu počinili krivična dela napada, zlostavljanja i mučenja, koja im se stavljaju na teret.