U BLIZINI naselja Alvinjano, u okrugu Kazerta na jugu Italije, poginulo je četvoro zasada neidentifikovanih srpskih državljana. Prema nezvaničnim informacijama, oni su živote izgubili neposredno posle krađe, dok su pokušavali da pobegnu policijskoj patroli. Žrtve saobraćajne nesreće nisu odmah identifikovane, pa je jedan deo italijanskih medija objavio da je reč o mladićima iz Rumunije, dok su drugi izveštavali o Srbima.

Međutim, nadležni iz konzulata Ambasade Republike Srbije u Rimu nisu mogli da daju detaljnije informacije o ovom slučaju.


PROČITAJTE I: PLjAČKA BLINDIRANOG VOZILA: Lopovi "sa mehanizacijom" odneli 2,3 miliona evra u Italiji (VIDEO)


- O nesreći smo saznali iz italijanskih medija koji su nesadržajno preneli ovu informaciju. S nama niko nije kontaktirao za pomoć - kratko su, za "Novosti", rekli nadležni iz ambasade.

Vozač "škode karavan" je četvoricu od petorice putnika odveo pravo u smrt kada je brzinom od 160 kilometara na sat vozilom sleteo s puta. Prema zasada nepotvrđenim informacijama, jedan od njih je uspeo da izađe iz slupanog automobila, ali ga je neposredno posle toga usmrtio kamion koji je naišao. Peti čovek je prebačen u bolnicu, gde mu je ukazana pomoć. Italijanski mediji pišu da su nastradali muškarci posle 20 kilometara potere sleteli sa puta.


- Tokom potere, automobil je u jednom trenutku prešao u suprotnu kolovoznu traku i za dlaku izbegao direktan sudar sa kamionom koji mu je išao u susret - pišu tamošnji portali. - Uspeli su da izbegnu sudar sa teretnim vozilom, ali je "škoda" posle toga sletela s puta pravo na liticu.

KRALI PO GRADOVIMA

IAKO je proces identifikacije žrtava u toku, policija sumnja da je reč o grupi provalnika koja je krala u gradovima Benevento i Avelino. Takođe, sumnjiče se da su obijali kuće i vikendice koje se nalaze u ovim mestima.