ALENU Cigleru iz Subotice, osumnjičenom da je pomogao odbeglom Čabi Deru da ubije Nebojšu Markovića 5. januara u Beogradu, određen je pritvor do mesec dana. On se tereti da je bio za volanom vozila kojim se ubica dovezao i odvezao s mesta zločina. Policija i dalje traga za Derom, koji se tereti da je povezan sa Markovićevim ubistvom.

Prema nezvaničnim operativnim policijskim saznanjima, Marković je nevina žrtva, dok je prava meta, kako se sumnja, Aleksandar Šarac. On ima debeo policijski dosije, više puta je hapšen, a nedavno je izašao sa robije, gde je izdržavao kaznu zbog nezakonitog posedovanja oružja.

PROČITAJTE I: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK BRUTALNOG UBISTVA: Likvidirali pogrešnog čoveka?

Šarac i Marković žive u istoj trospratnici. Ispred ulaznih vrata Marković je ubijen ujutru, pored automobila, dok je pokušavao da stavi u gepek kolica svog trinaestomesečnog sina. Snimak zločina, koji prikazuje svu svirepost ubice, obišao je Srbiju.

- Der i Cigler su iz istog grada na severu Vojvodine - navodi naš izvor. - Poznaju se odranije, a zajedno su i robijali. Zasada je nejasno da li ih je neko obojicu angažovao ili je jedan od njih dvojice pristao na zločin zbog novca, pa je pozvao ovog drugog da mu se pridruži.

OSUMNjIČEN Čaba Der / Foto “Fejsbuk”


Njihova nevina žrtva Nebojša Marković (37) sahranjen je juče na beogradskom groblju Lešće. Neutešna supruga, roditelji i brat primali su saučešće kraj njegovog odra. Mnogorojna rodbina i prijatelji ispratili su ga na večni počinak. Osmogodišnja Isidora i jednogodišnji Aljoša još ne znaju da su ostali bez oca.

Policija ispred kuće gde je stradao Marković / Foto D. Milovanović