Srpska liga u potpunosti podržava inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da po uzoru na Nemačku, Austriju i druge uspešne države uvedu zakonska rešenja i pravosudne procedure koje će jednom za uvek da unište i iskorene kriminalce i manijake u našoj otadžbini. Lepo narod kaže da se "na ljutu ranu stavlja ljuta trava". Kriminalci i manijaci su naneli preozbiljne rane našim građanima i došao je čas kada država mora da ih pregazi - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige.

Srpska liga zahteva od državnih organa Srbije, da po ugledu na Rusiju, pooštri kazne za silovatelje i donese adekvatne zakone koji će omogućiti žrtvama silovanja, da u slučaju ubistva siledžija u samoodbrani, bude oslobođene krivice. Zakonom moramo omogućiti ženama pravo da ubiju silovatelja i zaštite svoj život. – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, podsećajući da je SL još ranije predlagala uvođenje drastičnih kazni za silovatelje povratnike i dokazane pedofile, te da se, kao obavezna krivična sankcija, uvede hemijska kastracija u vidu hormonske terapije koja bi silovateljima umanjila libido i pomogla im da kontrolišu seksualni nagon.

Nikako ne smemo dozvoliti da silovatelji i ubice imaju veća prava od mučenih i napastovanih žena i dece, i zato je neophodno što pre urediti srpsko zakonodavstvo koje neće dozvoliti da se nakon 25 godina odslužene zatvorske, kako prediviđaju evropski standardi, od maksimalnih 40 godina zatvora, prestupnici ponovo nađu na slobodi – kaže Đurđev, dodajući da je važno da se stvori društveni konsenzus o ovom značajnom pitanju i da se promenom Ustava Srbije i ponovnim uvođenjem smrtne kazne, koja je u našoj zemlji ukinuta 2002. godine, spreči konstantan porast nasilja i monstruoznih zločina u Srbiji.