NESUĐENA mlada, Avdija Almira (20), iz Lučana, najverovatnije je pokušala da sebi oduzme život, potvrđeno je “Novostima” u Višem javnom tužilaštvu. Nezvanično kao razlog tome se navodi svađa sa roditeljima jer nije želela da se veri i uda za mladića koga su joj odabrali, što nije retka pojava u ovim krajevima juga Srbije.

Nakon što je policija posumnjala da je neko pucao u dvadesetogodišnju devojku koja je u petak veče transportovana za Niš, u vranjskom Višem tužilaštvu nam je potvrđeno da se ispituje mogućnost pokušaja samoubistva, metodama parafinskih rukavica i veštačenja.


Tužiteljka Danijela Trajković napominje da je postupak utvrđivanja svih činjenica u toku, ali da je najverovatnije reč o samoubistvu.


Pročitajte još: POKUŠAJ UBISTVA U LUČANU KOD BUJANOVCA: Devojka (20) ranjena u vrat vatrenim oružjem


- Zasada sve ukazuje na to da je devojka pokušala samoubistvo. Kada stignu rezultati veštačenja imaćemo konkretnije informacije - kaže Trajkovićeva.

Istraga je naišla na veliki zid ćutanja ne samo kod devojke već i kod njene rodbine. U selu koje je nastanjeno isključivo albanskim stanovništvom se spekulisalo da je u nju nehotice pucao maloletni brat, koga je devojka htela da zaštiti, ali je ta mogućnost isključena u istrazi, saznaju “Novosti”.