Raskomadano telo Dragana Paunovića (56) pronađeno je u petak oko 17.30 časova u njegovom dvorištu u ulici Arčibačda Rajsa u šabačkom naselju Čavić.

Najverovatnije, rastrgli su ga njegovi psi stafordi, koji su, prema informacijama do kojih su „Novosti“ došle, bili zapostavljeni i gladni, dok je gazda bio teško bolestan.

-Čovek je pronađen zaglavljen između dva auta u dvorištu – opisuje jeziv prizor naš sagovornik iz istrage. – Delovi njegovog tela pronađeni su i u brlogu gde su ležali psi, a pred istragom nije jednostavan posao, iako nema indicija da ga je neko likvidirao.

Pročitajte još - Uhapšen monstrum (19) iz Subotice: Puštao staforda na lutalice, a devojci koja je to snimila pretio: "Ku*vo prljava, 'oćeš da ti pati porodica?"

Ipak, istražitelji nisu sigurni ni u to da li su ga psi usmrtili ili je, možda, smrt bila zadesna, pa su životinje kasnije samo načele telo. Ili, pak, možda su pokušale da mu nekako pomognu.

-Niko ne zna šta je u psećoj glavi kada je gospodar ugrožen. Moguće je da su pokušavali da ga uvuku tamo gde su ležali. To su krvoločni psi i nisu dozvoljavali policiji da priđe. Morali smo da čekamo stručnu ekipu da ih zatvori, kako bismo uopšte ušli u dvorište.
Foto A. Delić

Kako saznajemo, ubrzo je stigao sin nesrećnog čoveka, koji je policajcima ispričao da je Dragan živeo sam, kao i da je bio teško bolestan. Imao je dva tumora, na leđima i na vratu.

Uviđaj na licu mesta, kako nam je rečeno, potrajaće do duboko u noć, a čekaju se i obducenti koji bi trebalo da kažu konačnu reč o ovom monstruoznom događaju.