Bezikakvog povoda grupa od petorice verovatno pijanih huligana napala je fizički maloletnog M.A. (15) iz Paraćina, člana Atletskog kluba SFS “Borac” i njegovog trenera Srboljuba Nikolića (71), na početku zagrevanja pre treninga na stadionu, izjavio je drugi trener i sekretar tog kluba Danijel Nikolić. Prema njegovim rečima, do incidenta je došlo u petak između 17,50 i 18,10 sati.


- Maloletni M.A. je dobio nekoliko udaraca po telu i udarac pesnicom u glavu, dok je njegov trener za dlaku izbegao možda i kobni udarac u glavu, da bi se kasnije napad nastavio i na ostale članove kluba, maloletnu dvanaestogodišnju decu T.P, A.N. i T L.J. Naime, nakon što smo se svi zaključali u prostorijama kluba kako bi izbegli fizički sukob, četvoro maloletne dece i nas dvojica trenera, gledali smo i slušali kako jedan od pijanih huligana drvenom motkom iz sve snage udara u metalna rešetkasta vrata, a zatim je pobegao kad su se pojavili članovi drugog sportskog kluba koji su bili u svojim prostorijama – priča Nikolić.


Pročitajte još: UHAPŠEN NAPADAČ IZ ALEKSINCA: Osvetio se sportisti koji je branio rukometašice


On dodaje da je potom intervenisala policijska patrola i da će nakon pregledanja video snimaka sa kamera sigurno biti informacija o napadačima.- Devojčice su vrištale u trenutku dešavanja, pod stresom, vidno istrumirane. Kad je sve prošlo, dečak koji je zadobio udarce otišao je u Službu hitne pomoći kako bi povrede bile potvrđene, dok je troje druge dece u suzama otišlo kućama. Obavestio sam direktora Sportskog centra “Borac”, pismom će se obratiti i predsedniku Opštine i Skupštine opštine da bismo videli kako da zaštitimo decu od pijanih i bahatih pojedinaca koji na ovom stadionu ugrožavaju bezbednost. Neophodno je povećati bezbednost svih korisnika Sportskog centra “Borac”, rekao je Danijel Nikolić.

Preko društvenih mreža oglasila se majka jedne od devojčica javno zahvalivši trenerima koji su zaštitili decu.