ODE KROV I UŠTEĐEVINA: Izgorela kuća Rankovića u Postenju kod Ljubovije(FOTO)

V. Mitrić

petak, 14. 12. 2018. u 22:05

ОДЕ КРОВ И УШТЕЂЕВИНА: Изгорела кућа Ранковића у Постењу код Љубовије(ФОТО)

Foto V. Mitrić

Vatrogasna kola nisu mogla da priđu kući, a voda kojom su vatrogasci, iz naprtnjača, pokušali da zaustave vatreniju stihiju, nije dala nikave rezultate
Ljubovija-U selu Posetnju, kod Ljubovije, između Mačkovog kamena i Soko grada, na manje od kilometar od glavnog puta koji od Krupnja ide ka Drini i središtu Azbukovice, u petak, u ranim popodnevnim časova, izgorela je „kao lila“ porodična kuća porodice Ranković.

Vatrogasna kola nisu mogla da priđu kući, a voda kojom su vatrogasci, iz naprtnjača, pokušali da zaustave vatreniju stihiju, nije dala nikave rezultate.Ukućanin Ivan(25), inače rudar u Rudniku „Veliki majdan“, tek je bio stigao iz smene. Pokušao je da uđe u kuću, uz pomoć merdevina, kroz prozor.Prozor se, međutim, slomio pod dejstvom vatre, pa je mladić, morao da odustane, ali dobro ogoljene kože na gotovo svim delovima tela.

PROČITAJTE JOŠ: IZBEGNUTA TRAGEDIJA KOD BORA: Golim rukama iz vatre sam izvukla ćerkicu i sinčića

- U kući je bilo najmanje 10.000 evra naše ušteđevine, samo mojih 8500 evra, koje sam zaradio i uštedeo, dok sam radio, četiri godine, na izgradnji auto – puta Preljine-Ljig.-Spremao sam novac da kupim kuću u Ljuboviji, da se oženim da stvorim porodicu.Majka je imala nešto para, kao i sestra koja radi u „Soko štarku“ u Ljuboviji.Nedavno je umro otac, koji je bio težak plućni bolesnik, radio je u rudniku.Zbog njega smo sami napravili put od glavne džade do kuće, jer opštinari nisu hteli, kako bismo ga, lakše, kad god mu pozli, a to se često dešavalo, vozili kod lekara.

PROČITAJTE JOŠ: SMRZAVAJU SE U MRAKU: Otac invalid bez noge, nezaposlena majka i ćerke zimu dočekuju bez krova nad glavom

Ivan objašanjava da, majka, sestra i on, uglavnom, preko dana, borave u staroj kući, a u ovoj koja je izgorela su spavali, slavili i čuvali vrednosti.Ostali su, kaže naš sagovornik, sa 100 dinara!


-Nije mi do života, jer smo svaki dinar štedeli, svaki je stečen na čestit i pošten način, a ostali smo i bez kuće i bez para i bez nakita koji se, u našoj porodici, darovao sa kolena na koleno – priča Ivan. -Nas troje nemamo na čemu da spavamo, osim na klupama.Ovo ni u najružnijem snu ne može, čini mi se, da se usni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Marina

15.12.2018. 15:55

Licno ih poznajem decko je jako vredan posle posla radi u sumi i prodaje drva i stvarno se nadam da ce se sto vise ljudi javiti za pomoc jer je zasluzuju

ana

15.12.2018. 16:43

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2153167655001437&id=100009246697470