OPTUŽENI za upad u klub "Komitet" u beogradskoj Beton hali, njih desetorica, negirali su danas na početku suđenja pred Prvim osnovnim sudom delo koje im se stavlja na teret, tvrdeći da nisu krivi. Prvo tužilaštvo tvrdi da su krivi za nasilničko ponašanje, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Postupak se vodi protiv Miloša Hrkmana, Predraga Košprdića, Marka Čičkovića, Stefana Bjelivuka, Aleksandra Vidovića, Marka Milosavljevića, Mladena Vučetića, Milana Jezdimirovića, Borisa Karapandžića i Inela Čantrića. Prema optužnom predlogu oni su 6. oktobra ove godine upali u klub, prethodno onesposobivši radnike obezbeđenja. Tvrdi se da su lomili inventar, a tom prilikom je povređeno i nekoliko gostiju.


PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen zbog spopadanja devojčice na ulici

Zamenik tužioca je u uvodnom izlaganju predložila da se sasluša deset svedoka, kao i da se izvrši uvid u video-zapis koji je uzet sa sigurnosnih kamera. Advokat Nikola Ristović, koji brani osmoricu optuženih, kazao je da su među predloženim svedocima tri ključna za odbranu, jer su oni izjavili da su napadači bili maskirani i sa fantomkama na glavi.

Pošto je naknadno konstatovano da advokati nisu upoznati sa svim dokaznim predlozima Tužilaštva, pretres je odložen za 11. januar. Tada će odbrana izneti svoje predloge, a trebalo bi i da optuženi, ukoliko to budu želeli, iznesu odbranu.


VEĆINA NEZAPOSLENI

IZJAŠNjAVAJUĆI se o imovnom stanju većina optuženih je istakla da su nezaposleni i da se izdržavaju od povremenog sezonskog rada na građevini ili na nekim poljoprivrednim dobrima. Stefan Bjelivuk je rekao da je zaposlen kao knjigovođa, dok je Aleksandar Vidović kazao da radi u jednom servisu.