PIROTSKA policija intenzivno traga za ubicom ili ubicama Srđana Aleksića (38) iz ovog grada, koji je u ponedeljak ubijen hicima sa motocikla u pokretu. Dok je sa ćerkicom izlazio iz svog automobila BMV, na parkingu u Takovskoj ulici, nepoznati napadači su otvorili vatru na njega i naneli mu teške povrede od kojih je preminuo na mestu.

PROČITAJTE JOŠ - ORUŽANI OBRAČUN U PIROTU: 38-godišnjak ubijen sa motocikla

Devojčica koju je Srđan vodio na časove stranih jezika, srećom, prošla je bez ikakvih ozleda. Ko je i zašto usmrtio Aleksića pokazaće istraga, tek oni koji su ga znali kažu da se pored ostalog bavio i zelenašenjem i da je radio neke poslove u susednoj Bugarskoj. Ne isključuje se mogućnost da su ubice tamo i angažovane.

PROČITAJTE JOŠ - Za ubistvo komšije 15 godina zatvora

Od momenta likvidacije, kakve se viđaju u filmovima o mafijaškim obračunima, policija je blokirala čitav ovaj kraj, ali i izlaze iz grada prema Beloj Palanci, Dimitrovradu i Babušnici. Još se pouzdano ne zna da li su napadači bili maskirani, jesu li imali kacige na glavi i da li su ih snimile neke od kamera sa okolnih zgrada.

- Vrlo brzo je izdahnuo, jer je najverovatnije s leđa pogođen u srce. Bio je krupan čovek i jedva su uspeli da ga unesu u ambulantna kola. Rafal od nekoliko hitaca čuo se kao prasak petardi - rekao nam je jedan od ljudi koji su pritekli Aleksiću u pomoć. - Osim njegovog BMV, jednim hicem pogođen je i beli "opel" koji je bio parkiran pored i čiji se vlasnik nalazio u obližnjoj radnji.

Kako saznajemo, policija je tokom noći privela više osoba iz kriminalnog miljea Pirota i saslušavala ih. Neki su pušteni, neki zadržani. Traga se i za motociklom sa kojeg su ispaljeni smrtonosni hici.

Automobil u kojem je izgoreo Dejan Ilić

Aleksić, koji je u Pirotu poznatiji kao Mesec, pre nekoliko godina izašao je sa devetogodišnje robije u koju je dospeo nakon ubistva Dejana Ilića, vlasnika diskoteke "Baj Itali". Sa njim su odgovarali i zbog istod dela osuđeni i njegovi saradnici Draga Đorđević i braća Filip i Nikola Stefanović. Dejan Ilić, poznatiji kao Gedža, zamerio im se jer ih nije pustio u diskoteku u kojoj je te 2005. godine slavio svoj rođendan. Nekoliko sati kasnije, pred jutro, sačekali su ga nadomak njegove kuće na Sarlahu i zasuli Molotovljevim koktelima. Buktinja od automobila u kome je bio nesrećni Ilić udarila je u banderu, a on je tom prilikom živ izgoreo.

Inače, Aleksić je iza sebe ostavio suprugu i troje dece.

OTISCI NA STAKLU

ZLOČIN u kojem je učestvovao Srđan Aleksić rasvetljen je zahvaljujući odličnom radu forenzičara. Naime, u kolima u kojima je izgoreo Dejan Ilić pronađeni su tragovi rasutog stakla Molotovljevih koktela, a na njima su bili otisci napadača.