Srđan stradao pred ćerkicom, ubice došle iz Bugarske?

E. H.

28. 11. 2018. u 08:00

Policija traga za napadačima koji su sa motora u pokretu, pucali u Srđana Aleksića (38). Navodno se bavio zelenašenjem

Срђан страдао пред ћеркицом, убице дошле из Бугарске?

Srđan Aleksić / Policija je blokirala ulicu posle zločina

PIROTSKA policija intenzivno traga za ubicom ili ubicama Srđana Aleksića (38) iz ovog grada, koji je u ponedeljak ubijen hicima sa motocikla u pokretu. Dok je sa ćerkicom izlazio iz svog automobila BMV, na parkingu u Takovskoj ulici, nepoznati napadači su otvorili vatru na njega i naneli mu teške povrede od kojih je preminuo na mestu.

Devojčica koju je Srđan vodio na časove stranih jezika, srećom, prošla je bez ikakvih ozleda. Ko je i zašto usmrtio Aleksića pokazaće istraga, tek oni koji su ga znali kažu da se pored ostalog bavio i zelenašenjem i da je radio neke poslove u susednoj Bugarskoj. Ne isključuje se mogućnost da su ubice tamo i angažovane.

Od momenta likvidacije, kakve se viđaju u filmovima o mafijaškim obračunima, policija je blokirala čitav ovaj kraj, ali i izlaze iz grada prema Beloj Palanci, Dimitrovradu i Babušnici. Još se pouzdano ne zna da li su napadači bili maskirani, jesu li imali kacige na glavi i da li su ih snimile neke od kamera sa okolnih zgrada.

- Vrlo brzo je izdahnuo, jer je najverovatnije s leđa pogođen u srce. Bio je krupan čovek i jedva su uspeli da ga unesu u ambulantna kola. Rafal od nekoliko hitaca čuo se kao prasak petardi - rekao nam je jedan od ljudi koji su pritekli Aleksiću u pomoć. - Osim njegovog BMV, jednim hicem pogođen je i beli "opel" koji je bio parkiran pored i čiji se vlasnik nalazio u obližnjoj radnji.

Kako saznajemo, policija je tokom noći privela više osoba iz kriminalnog miljea Pirota i saslušavala ih. Neki su pušteni, neki zadržani. Traga se i za motociklom sa kojeg su ispaljeni smrtonosni hici.

Automobil u kojem je izgoreo Dejan Ilić

Aleksić, koji je u Pirotu poznatiji kao Mesec, pre nekoliko godina izašao je sa devetogodišnje robije u koju je dospeo nakon ubistva Dejana Ilića, vlasnika diskoteke "Baj Itali". Sa njim su odgovarali i zbog istod dela osuđeni i njegovi saradnici Draga Đorđević i braća Filip i Nikola Stefanović. Dejan Ilić, poznatiji kao Gedža, zamerio im se jer ih nije pustio u diskoteku u kojoj je te 2005. godine slavio svoj rođendan. Nekoliko sati kasnije, pred jutro, sačekali su ga nadomak njegove kuće na Sarlahu i zasuli Molotovljevim koktelima. Buktinja od automobila u kome je bio nesrećni Ilić udarila je u banderu, a on je tom prilikom živ izgoreo.

Inače, Aleksić je iza sebe ostavio suprugu i troje dece.

OTISCI NA STAKLU

ZLOČIN u kojem je učestvovao Srđan Aleksić rasvetljen je zahvaljujući odličnom radu forenzičara. Naime, u kolima u kojima je izgoreo Dejan Ilić pronađeni su tragovi rasutog stakla Molotovljevih koktela, a na njima su bili otisci napadača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Djole

28.11.2018. 08:12

Pa ovo je dobra vijest....spora ruka pravde je konačno stigla jednog okoreloga kriminalca i ubicu.... Što je sejao to je i požnjeo... Mada gledajući zasluženo prelaku je smrt imao. Eto, raduj se narode srpski jer bolji je dan osvanuo.

mila

28.11.2018. 08:34

Ubio nekoga pa onda ladno vodio cerku na strane jezike,mislim sta je ocekivao ovaj covek.Pa nije burek pojeo nekad negde vec je lisio zivota nekog.Ko se maca lati ne treba ocekivati da ce cvece dobiti!Boze koliko glupaka na jednom mestu.Jadna je njegova porodica kada shvate u sta im je zivot prosao i sa kakvim glupsonom su ziveli zena mu i cerkica.

mima

28.11.2018. 08:51

Toliko pišete o ubistvima kriminalca da ste zgadili svima oni rade to što rade i znaju da zbog toga neče imati dug život voliš moč i pare kratak je život!!!!!!

užas.

28.11.2018. 09:11

evo plačem, čerkica gledala sve, strašno , trebali su dete da sklone kao sve poštene ubice. doduše i on je spalio živog čoveka ali ćerkica tog nije gledala.

Рашо

28.11.2018. 09:39

Несрећно дете. Шта је криво па да има таквог оца. За народ је боље да оваквих нема!

Професор Атлагић

28.11.2018. 09:39

Ма, изгледа да Пирот неће моћи да се опорави од бола и туге за овим филантропом који је спаљивао живе људе.

Деки

28.11.2018. 10:10

Шта значи реченица, где се наводи да је иза себе оставио супругу и троје деце? Да ли му се тиме аминује део злочиначког понашања или читав криминални досије? Бојим се да је овако боље за све које сте навели да је оставио, па и шире.

Nudls

28.11.2018. 11:39

Ovakvi kao ovaj, naprave narodu manje stete od političara. Tako da mi je i njega u neku ruku "žao".

ZEC

29.11.2018. 07:34

AKO, prema zasluzi, samo se cepajte kad već milicija ne radi ono za šta prima novac i benificije, a i njih stiže, TAKO TREBA u ovoj nazovi državi !